Фракція «Самопомочі» в обласній раді похвалилася здобутками за 100 днів роботи


Сьогодні, 23 березня, депутати «Самопомочі» провели прес-конференцію, де розповіли про результати діяльності фракції в обласній раді.

Зокрема за словами голови фракції Тараса Виноградника, в обласній раді сформовано 12 постійних депутатських комісій, однак депутатів від «Самопомочі» є тільки вісім, тож слідкувати за всім їхні депутати не можуть, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Як можемо, так досягаємо результатів, які нам необхідні», - заявив Виноградник.

На запитання журналістів, що було найбільшими здобутком фракції за 100 днів роботи, Виноградник виокремив три досягнення. А саме, внесення пропозицій щодо регламенту діяльності обласної ради та положення про постійні депутатські комісії. Третім здобутком депутат вважає включення у порядок денний сесії питання про систему ProZorro.

Варто зазначити, що вищезазначені заслуги важко приписати комусь конкретно, адже в обговоренні регламенту і роботи комісій брали участь всі фракції представлені в облраді. А питання впровадження системи прозорих електронних закупівель взагалі ледь не щодня піднімала заступниця голови облради від "Волі" Ольга Галабала. Втім, питання наразі ще й не включили до порядку денного сесії, адже його ще мають розглянути на відповідній комісії.

Окрім звіту діяльності, фракція розповіла про своє бачення ситуації, що відбулася на останній сесії облради. Мовляв, представники ЗМІ по-своєму подали інформацію.

Як відомо, під час розгляду питання про розподіл коштів бюджету розвитку, Тарас Виноградник заявив, що облдержадміністрація не чує його однопартійців, адже всі їхні пропозиції були проігноровані. Тож на знак протесту фракція вирішила не продовжити роботу на сесії і покинути залу засідань.

Тим не менш, сьогодні керівник фракції підкреслив, що на сесії врахували єдину пропозицію від "Самопомочі". А саме вилучення  пункту про виділення коштів на встановлення пам’ятного знака на місці Караїмської кенафи в місті Галичі та направлення їх у будівництво пішохідного мосту через річку Манявку в Рожнятівському районі.

"А залу засідань ми покинули тому, що не погодилася з принципом формування переліку, адже має свої вироблені певні критерії, які навіть не почули", -  запевняє Виноградник.

На зауваження журналістів, що облрада підтримала фінансування й інших об’єктів, що подавали "самопомівці", зокрема, щодо капітального ремонту покрівлі Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, голова фракції в облраді Виноградник відповів по-філософськи.

"Не депутат повинен звертатися, щоб виділили кошти. Цим має займатись районне управління та РДА, а депутат має контролювати та дивитися, щоб пропозиції громади на місці були враховані. Він як людина, що йде від цього округу вболівав за те, щоб це було дійсно зроблено, адже до нього звертаються мешканці. А до цього управління освіти чи УКБ не знали, що треба перекривати дах школи? Знали. І якщо наш депутат направив запит, за який проголосував весь сесійний зал, то це не цяцянка-забаганка одного депутата", - вважає прикарпатський депутат.

До слова, серед заслуг своїх депутатів фракція "Самопомочі" приписати собі і перероблення сесійного залу для впровадження системи "ВІЧЕ". Тарас Виноградник заявив, що на другій сесії вони підняли питання про те, що з 23 лютого голосування руками порушуватиме закон і необхідне введення системи електронного голосування. Тож, підкреслив Виноградник, саме завдячуючи фракції "Самопоміч" вже здійснюється проект щодо фінансування і переробки сесійного залу. Втім, як відомо, про доцільність ведення електронної системи голосування для прикарпатських обранців на першій сесії заговорив голови облради, свободівець Олександр Сич.

До теми: Прикарпатські депутати ледь не пересварилися через розподіл коштів бюджету розвитку