Фракція “Свободи” в Івано-Франківській міськраді вимагає у Порошенка відставки Уряду Яценюка


 Депутатська фракції ВО 'Свобода' в Івано-Франківській міській раді прийняла звернення до Президента України щодо вимоги про відставку уряду А.Яценюка

Звернення сьогодні під час сесії зачитав секретар міськради Микола Вітенко, інфомує Бліц-Інфо. У ньому свободівці зазначають, що нещодавно минуло 100 днів роботи Уряду і рік прем’єрства Арсенія Яценюка. 

"Цей часовий проміжок досить яскраво демонструє розбіжності між тим, що свого часу обіцяв чинний керманич уряду, та реальними здобутками нинішнього Кабміну. Уряд не виконав задекларованих ним же самим цілей. Ба більше, не виконано жодних вимог українського суспільства. Обіцяний злам олігархічної системи та відновлення соціально справедливої системи економіки абсолютно проігноровано. Усі вимоги Майдану, усі цінності, за які боролися українці на Революції Гідності зухвало та цинічно «забуто». Обіцяли боротися з олігархічним бізнесом, із виведенням коштів в офшори, однак жодного кроку в цьому напрямку не зробили. На митниці тіньові схеми залишилися ті самі, навіть голова Нацбанку офіційно називає цифру 6 мільярдів, які виведено через тіньові схеми на митниці, в тому числі від безакцизного реекспорту нафти. Щодо так званих реформ чинного уряду, то зауважимо, що жодного податкового полегшення не відбулося – уся ця «податкова реформа» на ділі означає банальне укрупнення податків: зробили дев’ять замість двадцяти чотирьох, просто об’єднавши деякі з них. Ба більше, додали нові – тепер обкладають податками житло, причому однаково як звичайних громадян, так і тих, хто має нерухомість, скажімо, в елітній Конча-Заспі і деінде по всій країні. За рік прем’єрства А.Яценюка, замість задекларованого поступу, бачимо лише стрімке падіння економіки, девальвацію гривні, невпинний ріст цін практично на всі товари. Тарифи на комунальні послуги для населення постійно ростуть, від 4 до 7 разів зросла ціна на газ, падає ВВП, сукупний державний борг постійно росте і вже складає 1,2 трильйони гривень. Люди стрімко зубожіють – 90% громадян нині фактично ведуть боротьбу за виживання", - йдеться у заяві.

За словами депутатів від "Свободи", усе, що робить очолюваний Яценюком Кабмін, спрямоване на лобіювання бізнесу олігархів. Натомість навантажують пересічних українців податками.

"Уряд поводиться як бандит – забирає у тих, хто не може захистити себе. Черговим доказом злочинного курсу правлячої еліти є оприлюднена головою Держфінінспекції інформація про нечувані зловживання уряду на більш ніж 7,5 мільярдів гривень. Вважаємо, що така зухвала та цинічна поведінка уряду до громадян, які виборювали краще життя на Революції Гідності, є абсолютно неприпустимою. У зв’язку із цим, вимагаємо відставки уряду А.Яценюка та розслідування зловживань Прем’єр-міністра України", - наголосив Микола Вітенко.