Фракція «Свободи» в облраді про прорив Саакашвілі: Це удар по засадах державності під час війни


Сьогодні, 15 вересня в Івано-Франківську розпочалась чергова сесія обласної ради. На порядку денному 60 питань, серед яких зміни до бюджету, затвердження концепсії розвитку «Дністровського ландшафтного парку» та звіти керівників прикарпатської прокуратури та управління Нацполіції.

На початку сесії депутат Івано-Франківської облради, голова фракції ВО "Свобода" Михайло Королик зробив заяву від імені партії щодо так званого прориву Саакашвілі.

"Події 10 вересня 2017 року на західному кордоні – це удар по засадах державності під час війни, симптом скочування до анархії та колосальні втрати для міжнародного іміджу України. Усе це – результат самогубчої політики владної верхівки на чолі з Порошенком, яка займається не відбиттям зовнішньої агресії, а брудними політичними іграми в своїх шкурних інтересах. 

Неадекватною поведінкою керівництво поставило під удар саму державу й фактично зробило її заручником своїх політичних фобій та амбіцій. 

Але все це аж ніяк не виправдовує силового прориву кордону. Такі дії не були викликані крайньою необхідністю захисту основ держави і є просто ганебними в час, коли Україна, захищаючи недоторканність своїх кордонів, спливає кров'ю. 

Це не боротьба з режимом Порошенка, а знущання з Української держави й наруга над одним із її основних елементів – непорушністю державного кордону. 

Так звана політична еліта має постати перед відповідальністю за те, до чого довела державу. 

Ми переконані: поки в Україні при владі не будуть націоналісти та патріоти – цей бардак триватиме далі", - заявив свободівець.