Франківці скаржаться на хамство працівників ратуші, а чиновники радять писати скарги


Мешканці Івано-Франківська і туристи скаржаться на якість обслуговування та хамство з боку контролерів оглядового майданчику ратуші.

Такі скарги почали з'являтися від перших днів роботи туристичної атракції. На цю проблему навіть звертав увагу міський голова під час оперативної наради. Проте наразі ситуація не змінилась на краще.

Зокрема, минулими вихідними франківська журналістка Василина Ців’юк стала свідком конфлікту між групою туристів (4 людей) і жіночкою, яка продає квитки для відвідування оглядового майданчика міської ратуші.

«В доволі грубій формі вона їм пояснювала, що прийшовши о 17.05 вони вже не зможуть піднятися, хоча майданчик працює до 17.30. Аргументувала відмову тим, що «такі правила». Але на вході немає ніяких уточнень стосовно цього. Якщо й справді є такий момент, то чому не попередити людей заздалегідь? Щоб бажаючі туди потрапити одразу розрахували свій час і не вислуховували потім тиради на кшталт: «Ви що, немудрі, і не розумієте, що я вам говорю». Не думаю, що після такої «теплої» зустрічі ці люди ще повернуться туди. А може вони того ж дня поїхали з міста, так і потрапивши на «туристичну атракцію», - написала Ців'юк в соцмережі Фейсбук.

Кореспондент Бліц-Інфо звернувся за роз’ясненнями до КП «Центру розвитку міста і рекреації», який обслуговує цю туристичну атракцію. Як пояснила директор Центру Руслана Василюк, справді є певні проблеми з графіком роботи. Це пов’язано з тим, що вони змушені підлаштовуватись під графік роботи музею.

«Ми мусимо працювати до тієї години, до якої працює музей. Передбачено, що поки люди піднімуться, подивляться і спустяться - мине півгодини. Оскільки музей працює до 17.30, то і відвідини повинні завершитись до цього часу. Тут є безліч нюансів, оскільки в приміщенні ратуші та на атракції одна охорона, а в музеї зберігаються цінні експонати. Проте, найближчим часом повинні розглянути питання про продовження роботи майданчика до 20.00 год.», - зауважує чиновниця.

Також Руслана Василюк пообіцяла, що коли визначиться остаточний час роботи оглядового майданчика, будуть розміщені оголошення про рекомендований час відвідування. Це робиться, щоб таких ситуацій, про які написала журналістка, не було.

Що ж стосується скарг франківців та гостей міста на хамство чи неввічливе ставлення працівників, то директор КП «Центру розвитку міста і рекреації» радить писати скарги.

«При вході сидять працівники краєзнавчого музею. Це жіночки літнього віку і сумніваюся, що вони можуть хамити відвідувачам. Та якщо є якісь скарги то я готова вислухати, адже досі до мене ніхто не звертався з невдоволенням. Проте скарга має бути чіткою, а не хтось комусь сказав. Потрібно чітко вказати інформацію хто, коли і кому нахамив. Тільки тоді ми зможемо вжити якихось заходів», - пояснює Руслана Василюк. 

До теми: В франківській ратуші придумали, як уникнути черг до оглядового майданчика

 Оглядовий майданчик на Ратуші облаштовують захисним склом.

Відтепер помилуватись красою Івано-Франківська можна з висоти

Захопливе відео з відкриття оглядового майданчика у Франківську

У Франківську незабаром тимчасово закриють оглядовий майданчик на Ратуші