Франківець, який намагався підкупити експерта МВС, працював в поліції


21 липня, до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу доставили 39-річного колишнього працівника органів внутрішніх справ, якого досудовим слідством підозрюють у вчинені злочину передбаченого ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище за вчинення в інтересах того, хто пропонує, таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища ).

Під час судового засідання, судом було встановлено, що вказана особа починаючи з 11 липня 2017 року пропонувала завідувачу сектору дослідження зброї, трасологічних видів досліджень та обліків відділу криміналістичних видів досліджень Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України неправомірну вигоду у розмірі $600 доларів США за вчинення дій з використанням його службового становища під час проведення балістичної експертизи, а саме визнання непридатними для стрільби вилучених в ході обшуку за місцем проживання підозрюваного бойових припасів.

19 липня, під час передачі вказаної неправомірної вигоди, його було затримано працівниками правоохоронних органів.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши надані докази та заслухавши думки сторін, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки злочин, у якому підозрюють вказану особу носить ненасильницький характер, то судом було також визначено альтернативу — у вигляді грошової застави, яку було призначено у розмірі 200 прожиткових мінімумів громадян, а саме у сумі 320 тисяч гривень.

Якщо провину підозрюваного вдасться довести у суді, то згідно чинного законодавства йому загрожуватиме від трьох до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 Як відомо, напередодні СБУ затримала франківця, який намагався дати хабара експерту МВС.

За джерелами видання "Місто", мова йде про екс-начальника франківських дільничих Олександр Батуро, в якого 4 липня провели обшук, шукаючи боєприпаси.