Франківське Чикаго: Підліток розповів про насильство у 13 школі


Нещодавно юрист, координатор Української Гельсінської Спілки з прав людини Олег Веремієнко опублікував на своїй сторінці відео з побиття учня Юрія Ільницького, до якого неодноразово застосовували фізичне насилля в школі.

Інцидент трапився у школі №13. Тоді на захист сироти став Віталій Мельничук. Незабаром його жорстоко побила та ж група осіб, що била сироту Юрія. Адвокат Веремієнко впевнений, що правоохоронні органи та працівники школи проявляють бездіяльність щодо побиття Віталія Мельничука, який внаслідок побиття тратив зір на 50% і важка депресії.

Сьогодні на прес-конференції у Києві Олег Веремієнко, школяр Віталій Мельничук і його бабуся Наталія Мельничук розповіли, як та сама банда підлітків 28 січня цього року.

За словами жінки, зараз у побитті звинувачують її сина – учасника АТО. Колишній «беркутівець» тоді зламав ніс дев’ятикласнику. На з’ясування стосунків прийшов у бронежилеті та з пістолетом.

Підліток розповів, що перевівся до Івано-Франківська зі школи у Тисменицькому районі. Там і познайомився з сусідом Юрієм Ільницьким.

«Коли я побачив, як над ним жорстоко знущаються старші хлопці, захотілося заступитися за нього. Адже старші групою не можуть бити меншого? Тоді я запропонував Юркові проводжати його додому, але це не сподобалося старшокласникам. Тож одного дня коли я повертався з прогулянки до мене підійшов один із хлопців та заманив у двір школи. Там до мене підбігла група, вони почали задавати різні запитання», - пригадує школяр.

Він зазначив, що хлопці намагалися спровокувати конфлікт. Тож старався якнайшвидше втекти звідти.

«В той час до мене підбіг Юрій Перепічка і збоку вдарив кастетом. Я впав на землю, тоді мене почали бити ногами по голові. Коли я «відключився» вони зупинилися. Пізніше очевидці події розповіли мені, що я втратив свідомість на 30 хвилин. До мене підійшли перехожі та запропонували провести додрому, однак  не пам’ятав де живу», - розповів Віталій Мельничук.