В одній із франківських шкіл учні жорстоко побили хлопчика-сироту


В мережі з’явилось відео побиття школяра однієї із франківських шкіл.

Відео у себе на сторінці опублікував юрист, координатор Української Гельсінської Спілки з прав людини Oleg Veremiyenko.

"Жорстокі, регулярні побиття молодших дітей і дітей-сиріт старшокласниками в ЗОШ №13 в Івано-Франківську. Директорка Драпак -категорично заперечує існування цієї проблеми", - підписав відео автор.

Веремієнко стверджує, що відео побиття сироти старшокласником опублікував на прохання іншого старшокласника цієї ж школи.

Як повідомила керівник відділу ювенальної превенції Алла Бойчук, поліція розпочала перевірку щодо цього конфлікту.

"Наразі встановлені усі учасники події. З опікуном потерпілого проведено бесіду та роз'яснено їх право на звернення до поліції із відповідною заявою для притягнення винних та їх батьків до відповідальності. Також з'ясовано,що подія мала місце в квітні поточного року. Опікун хлопчика до дітей притензій немає, каже, що в ситуації розібралися самі без втручання поліції. Одночасно повідомила про намір звернутися до поліції із заявою відносно особи, яка розмістила відео в соціальній мережі", - написала Бойчук в мережі.

Також заступник міського голови Олександр Левицький повідомив, що доручив директору департаменту освіти і науки Ігорю Смалю провести службову перевірку та "вжити заходів жорсткого реагування до винних, у разі, якщо факт підтвердиться".