Франківські активісти переконані, що поліція затягує справу з розбещенням неповнолітніх арабами


Сьогодні відбулась прес-конференція, яку зібрав керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Алліві разом з іноземними студентами стосовно скандальної історії з двома неповнолітніми.

Сюди прийшли представник міграційної служби, правоохоронних органів, медичного та технічного університетів, арабської общини в Івано-Франківську, громадські активісти, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Розпочали розмову представники вишів і міграційної служби, які запевнили присутніх, що за весь час відколи у Франківську навчаються іноземні студенти ніяких проблем з ними не було. 

Проте всі з нетерпінням чекали на звіт правоохоронців. Начальник слідчого управління ГУ НП  в Івано-Франківській області підполковник поліції Тарас Генсіровський розповів про обставини справи та хід розслідування.

"До нас звернулася мешканка Івано-Франківська заявою з приводу зникнення її дочки. Було почато розслідуваня за статтею 115 ККУ (Умисне вбивство). В ході слідчих дій було встановлено місце перебування дитини. В ході проведеного розслідування справу було перекваліфіковано за статтею 155 ч 1 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості). На даний час дівчатка допитані, виконуються експертизи по завершенню яких, або факти не підтвердяться, або винуватцям буде повідомлено про підозру", - зачитав Генсіровський.

За словами поліцейського, зараз ведеться розслідування причетності до цієї справи двох осіб. На це активісти почали обурюватися, що всім відомо скільки було злочинців і чому ігнорують причетність інших. Тож висловили невдоволення, що винні досі гуляють на волі і можуть в будь-який момент виїхати за кордон. Правоохоронець запевнив, що вжиті всі необхідні заходи, щоб не допустити цього. Проте така відповідь не задовільнила громадськість. Активісти вимагали, щоб підозрюваних негайно взяли під варту. На що Генсіровський відповів, що зараз це неможливо, адже ведуться слдчі дії. Розпочалась суперчка. У підсумку, представники громадськості звинували поліцію в затягуванні справи.  Тож запевнили поліцію і представників арабської общини, що будуть дуже пильно стежити за ходом розслідування і не дозволять, щоб цю справу "замнули".

До теми: В Івано-Франківську 13 студентів-арабів розбещували дітей

Правоохоронці вважають, що інцидент з розбещенням неповнолітніх франківчанок стався через брак виховання

У франківській поліції кажуть, що іноземців, які розбещували неповнолітню було не 13