Франківські атовці презентували новий соціальний проект


Міська Асоціація учасників АТО презентувала новий соціальний проект "Фонд допомоги Соціум".

Про це в мережі повідомив атовець Vasul Andriyv.

"До нас масово звертаються учасники АТО, інваліди, сироти, сім'ї з діточками ДЦП, щодо фінансової підтримки. В кожного своя важка ситуація, і в більшості випадків це стосується лікування найрідніших, питання життя і смерті, питання найболючіші, в чому багатодітним сім'ям відправити своїх дітей до школи, як забезпечити їх найнеобхіднішим. Часто ми не мали змоги нічим допомогти. Тому прийняли рішення створити благодійний проект - "Фонд допомоги Соціум", - написав Андріїв.

Фінансове наповнення фонду, за словами атовця, буде з житлово-будівельної кооперативної діяльності "Соціум" та частково завдяки співпраці з інвесторами за проектом "Житло воїнам АТО". Сума, яка буде виділятись на потреби заявників від 1000 до 20 000 гривень. Проект стартує вже з грудня цього року. 

"Іншими словами, ми з власного потенційного прибутку від діяльності житлово-будівельного кооперативу "Соціум" будемо направляти всі кошти на благодійну допомогу, тим хто цього потребує. Кожен учасник АТО з м.Івано-Франківськ, який підпадає під категорії забезпечення із фонду звертається в офіс Асоціації з офіційною заявою та описом проблеми на яку потрібно фінансування. Комісія з числа членів Асоціації протягом двох тижнів розглядає звернення, додатки відповідних документів і надає письмову відповідь. При позитивному висновку оплата на потреби проводиться протягом 10 днів", - пояснив Василь Андріїв.

Хто може звертатись:
1. Бійці з інвалідністю 1,2,3-групи, поранені і ті, що потребують лікування та операційного втручання.
2. Сім'ї загиблих - допомога на лікування дітей, навчання та вшанування загиблого бійця (Пам'ятник, роковини загибелі)
3. Учасники АТО з м. Івано-Франківськ, які потребують лікування (в тому числі близьких членів сімї - діти, дружина, батьки)
4. Діти з ДЦП, сироти.