Франківські комунальники прозвітували, як прибирають місто від бруду і сміття


Комунальні служби майже цілодобово прибирають місто від бруду, сміття і трави.

Про це під час засідання виконкому прозвітував очільник МДК Віталій Бурко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Маємо три поливалки, п’ять порохотягів, три трактори з причепами для прибирання і два самоскиди для вивезення сміття. Наша техніка працює в основному вночі, щоб не заважати руху машин. Проте уже два порохотяги переведені в цілодобовий режим роботи. Але для роботи порохотягів необхідне хороше дорожнє покриття, щоб техніка не ламалась. Уявляєте, що буде якщо відправити порохотяг на вулицю Республіканську. Техніка їздить по своїх маршрутах, і ми можемо контролювати роботу», - пояснив Бурко.

Також очільник МДК розповів, що окрім техніки у них щоденно працюють 70 робітників з благоустрою, 6 дорожніх робітників і 8 косарів.

«Робітники працюють з 6 до 14 години без вихідних. З 14 до вечора на роботу виходить чергова бригада. У святкові дні всі працівники працюють у посиленому режимі», - запевнив Бурко.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків запропонував у приватному секторі брати на роботу бажаючих серед місцевих мешканців і платити їм за прибирання території.

"У нас є 200 підприємств, може з ними домовитись, щоб їх двірники за цивільно-правовим договором прибирали і територію неподалік. Невже прибиральники з Прикарпатського не можуть у вільний час прибирати територію неподалік університету. Люди будуть тільки раді заробити додаткову копійку. Подумайте над цим", - запропонував Марцінків.

Про прибирання відпочинкових зон розповіла представник ТзОВ "Західполіремкомплект".

"Вже забетонували десять бочок на дамбах, щоб їх не вкрали. Щоденно вивозимо сміття. Проте є проблема, що люди крадуть ті великі пакети, які ми ставимо на сміття. Зараз почали косити дамбу", - каже представниця.

Також міський голова звернув увагу керівника МДК на ситуацію, коли підрядники змітають бруд на дорогу, а його працівники назад роблять купки на тротуарі.

"Ви якось домовтеся, як разом працювати, а то виходить якась незрозуміла ситуація", - попросив мер.