Франківські перевізники через суд намагаються не змінювати "правила гри", щоб їздити по-старому


Сьогодні, 19 жовтня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд позову від перевізника Гнатіва до міськради з приводу зупинення дії рішення виконкому про проведення нового конкурсу на перевезення.

За словами юриста міськради Надії Кедик, минулого разу суд призупинив рішення виконкому про проведення нового конкурсу на перевезення в місті. Відтак міськвиконком подав заяву на оскарження 16 жовтня, оскільки тендер повинен проводитися вже завтра, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Кедик зазначила, що згідно інформації, наданої департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку також було зупинено лоти з 1 до 14, однак позивач не має до них жодного відношення. Відтак у декількох маршрутах закінчується термін дії договору, тож комунальники повинні провести новий конкурс не пізніше як за два місяці до закінчення терміну договору.

Представниця міськради додала, що була розроблена нова мережа перевезення згідно якої маршрутів, на яких здіснює перевезення позивач вже не буде. Однак, він має право здійснювати перевезення до закінчення договору паралельно з новими маршрутами. До слова, позивач обслуговує тільки чотири маршрути, на яких їздять п'ять автобусів.

Відтак представник міськвиконкому зачитав як повинні їздити маршрутки згідно нової схеми руху з першого січня 2016 року. Він наголосив, що маршрутки позивача беруть участь у новому тендері в складі ТзОВ "Західтехцентр".

Опісля слово надали представнику позивача. Він розповів, що ще ряд перевізників подали позови в суд. Відтак рішення суду у цій справі може вплинути і на них, тож може йтиме мова про об'єднання позовів.

Натомість суддя зазначила, що минулого разу позивач наголосив на тому, що не бере участь у конкурсі, натомість сьогодні стало відомо, що це не так.

Позивач намагався виправдовуватись, що особисто він участі не бере, а тільки його чотири маршрутки з п'яти і вони тільки резервні.