Франківські пішоходи ризикують життям, щоб не йти кілька зайвих метрів


Сьогодні близько обіду на вулиці Січових Стрільців кореспондент Бліц-Інфо став свідком, як інспектори патрульної поліції зупинили чоловіка за перехід дороги у невстановленому місці.

Чоловік вирішив перебігти перехрестя поза переходом і саме в цей час його помітили патрульні. Порушник не хотів визнавати свою провину і досить агресивно розмовляв з патрульними. Майже відразу до нього приєдналися його друзі, які теж хотіли довести поліцейським, що чоловік просто поспішав. Та незважаючи на підвищений тон франківців, патрульні спокійно пояснювали чому не можна переходити де заманеться.

За кілька хвилин розмови, порушник з друзями заспокоїлись і визнали, що були не праві, та попросили вибачення. Патрульні провели з ними розяснювальну бесіду і на перший раз відпустили з попередженням.

Як розповів кореспонденту Бліц-Інфо лейтенант патрульної поліції Роман Горбенко, здебільшого люди добре і з розумінням ставляться, коли їх ловлять на порушенні, проте так буває не завжди. 

"Інколи люди провокують нас, нагнітають ситуацію, але потім все ж погоджуються і розуміють своє порушення. Схожа ситуація була щойно. Та все ж порушник визнав, що так робити не можна і все закінчилося профілактичною бесідою", - каже патрульний.

За словами поліцейських, на жаль, поки що загальні обсяги правопорушень не дуже зменшуються, проте грубих порушень стало набагато менше.

 "За вісім місяців нашої роботи результати вже помітні. Водії нас бачать і ховають телефони за кермом, намагаються обирати правильні місця для паркування. З пішоходами застосовуємо і профілактичні бесіди і штрафи. Без них ніяк, адже тільки усними зауваженнями результату добитися не можна. На жаль, наші люди після попередження і далі продовжують порушувати. В той же час після штрафу, задумуються у скільки їм обійдеться ігнорування правил", - вважає поліцейський.