Франківські письменники пересварились через бажання Пушика видати свою книжку поза конкурсом


У вівторок, 11 квітня, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося засідання експертної ради з питань книговидання.

Члени комісії обговорили кандидатів, які подалися на конкурс. Варто зауважити, під час обговорення слово взяв письменник Степан Пушик. Зокрема письменник звернувся до членів комісії з проханням надрукувати його книжку легенд поза конкурсом, адже він не встиг вчасно податись.

Свою позицію Пушик аргументував тим, що видав 60 книг та є лауреатом багатьох премій,  серед яких - Шевченківська. Окрім того він пропонує для видавництва корисні для студентів видання.

"Я вважаю, що маю пріоритетне право на видавництво своїх творів, адже вони є корисними для всіх. А ви хочете друкувати якісь книжки, які нічого не варті", - сказав Пушик. 

Його підтримали голова НСПУ Євген Баран та секретар спілки Ярослав Ткачівський, які запропонували винести питання на розгляд окремим пунктом. У підсумку майже одноголосним рішенням експертної ради вирішили звернутися до обласної ради з пропозицією виділити управлінню культури кошти з перевиконання бюджету на видання книги. 

Проти цього рішення проголосувала тільки письменниця Ольга Деркачова. 

"Я проти, адже вважаю, що Степан Пушик маніпулює комісією використовуючи свої регалії. Це не правильно. У всіх конкурсантів мають бути однакові можливості", - зауважила Деркачова.

Опісля між обома письменниками розпочалась суперечка про цінність праці кожного з них.