Франківський ЦНАП вже оформив більше 300 біометричних паспортів


Однією з найпопулярніших послуг у ЦНАПі на сьогодні є оформлення біометричних документів.

Після підписання безвізу франківці масово кинулись виготовляти біометричні паспорти. Через велику кількість бажаючих отримати документи, біля ЦНАПу навіть стаються сутички. Зокрема сьогодні зранку штовханину через "живу" чергу біля ЦНАПу довелося розбороняти поліцейським.

Як розповів кореспонденту Бліц-Інфо начальник ЦНАПу Богдан Питель, щодня його працівники приймають документи від 50-60 людей.

"Є звичайно черги. Проте, що твориться за межами центру, ми не відповідаємо. Всі хто отримали талон на обслуговування на певний день будуть прийняті. Станом на сьогодні всі талони до 20 години вже розібрані. Все що від нас залежить ми робимо. Працівники працюють в посиленому режимі за продовженим робочим днем, аби прийняти максимальну кількість звернень. Станом на 12.45 сьогодні, ЦНАП вже оформив більше 300 біометричних паспортів", - запевнив чиновник.   

Богдан Питель наголошує, проблема полягає в тому, що багато людей хочуть оформити документи для поїздки в Європу, але забувають поводитись по-європейськи. Тож очільник ЦНАПу закликає містян, у яких немає нагальної потреби в оформленні паспорта, тішки зачекати, а не створювати ажіотаж.

"Люди можуть отримати паспорт за вказаний термін: терміновий за 7 робочих днів, а звичайний за 20. Окрім того, як тільки паспорт буде готовий, клієнт отримує СМС і приходить забирати документ у зручний час. На сьогодні вже є люди, які отримали свої документи", - розповідає посадовець. 

Ще одним чинником, який спричиняє черги, на переконання Богдана Пителя, є те, що біометричні документи оформляють цілими сімями.

"Тобто якби люди, які знаходяться біля приміщення брали тільки один талон на обслуговування на себе, то черги б такої не було, а люди беруть талони на всю сім'ю. Це впливає на час. Ми можемо видати 40-45 талонів на ослуговування, але все рівно є багато людей, які приходять сім'ями", - пояснює чиновник. 

Що ж стосується скарг на інтернет-реєстрацію у чергу, то у ЦНАПі кажуть, що працюють над усуненням програмних збоїв.

"До 3 червня інтернет-реєстрація вся зайнята. Зараз наші спеціалісти працюють над тим, щоб ліквідувати програмний збій, аби люди могли зареєструватись на 6-7-8 число", - запевняє Питель.

Нагадаємо ,раніше Бліц-Інфо писав у франківському ЦНАПі відновили видачу закордонних паспортів.