Футбольна громадськість Прикарпаття звинуватила нардепа Шкварилюка у брехні та маніпуляціях


Напередодні виборів голови Івано-Франківської обласної федерації футболу один із претендентів на посаду народний депутат від «Народного фронту» Володимир Шкварилюк оприлюднив з цього приводу заяву.

У ній народний обранець зауважує, що 28 лютого 2015 року відбудуться позачергові вибори голови Івано-Франківської  обласної федерації футболу, «яку в народі називають закрите акціонерне товариство імені Т.Клима». 

«Кандидатом на посаду голови федерації є Тарас Клим,  який багато років керував футболом як перший заступник, а сьогодні виконує обов’язки голови. Саме в цей період футбол в області зник не тільки як професійний, але й як вид спорту взагалі… На прохання шанувальників футболу я вдруге вирішив балотуватися на відповідальну посаду для того, щоб допомогти відродити славу прикарпатського футболу, для того, щоб вкладати в розвиток, а не заробляти на святому, не будувати родинні гніздечка (готелі, ресторани) на землях, які міська громада виділила для федерації футболу. Об’їхавши область і зустрівшись з більшістю колективних членів федерації, змушений поінформувати шанувальників наймасовішого виду спорту, що серед делегатів на конференцію немає вищезгаданих представників дитячо-юнацького футболу, натомість є багато делегатів, які не мають жодного відношення до футболу (бухгалтера, комп’ютерщики, фотографи і т.д.) Багато-хто в розмові зі мною дали зрозуміти, що зобов’язані Тарасу Климу (шкода, що не футбольній громаді) і будуть за нього голосувати. Розваливши футбол в області, на сесії міської ради Тарас Клим заявив, що за його сприяння біля стадіону «Рух» невдовзі з’явиться стадіон зі штучним покриттям за кошти УЄФА. Нехай в цьому Бог допомагає.  Вважаю правильним дати громаді можливість отримати обіцяний стадіон, а опоненту на виборах шанс хоча б одним добрим ділом ввійти в історію прикарпатського футболу. У зв’язку з цим, я прийняв рішення відмовитися від подальшої участі у виборах голови ІФФФО. І на останок, переконаний, що майбутній голова буде відповідальний за розвиток футболу в області разом із делегатами, які за нього проголосують» , -  зазначив у заяві Володимир Шкварилюк.

Тож сьогодні під час позачергової звітно-виборчої конференції  Івано-Франківська обласна федерація футболу, обговоривши коментар нардепа, вирішила йому відповісти.

«Висловлюємо своє обурення тоном звернення, перекручуванням фактів, відвертою брехнею та намаганням дискредитувати діяльність нашої організації.  Володимир Васильович не знає футбольних людей, не знає реального стану справ в обласній федерації футболу, стверджуючи про те, що серед делегатів нашої конференції є люди, які не мають жодного відношення до футболу. Цим Шкварилюк глибоко ображає весь громадський актив області. Насправді, там немає випадкових людей взагалі», - йдеться у заяві ІФФФО.

У відповідь на слова політика, що нібито в області зник футбол як вид спорту взагалі, ІФФФО зазначає, що протягом останніх чотирьох років управління сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА відзначає обласну федерацію футболу як кращу серед федерацій з олімпійських видів спорту.

Недостовірною інформацією у федерації вважають слова Шкварилюка про те, що розвитком дитячо-юнацького клубу займаються тільки батьки футболістів. Адже на Прикарпатті у порівнянні із сусідніми областями проводиться найбільше турнірів для дитячо-юнацьких команд, в яких примають участь команди з усієї України.

«Володимир Шкварилюк звинувачує Тараса Клима у тому, що він розвалив футбол в області. Однак хочемо нагадати,  що в період з 2006 до 2013 року очолював ІФФФ не Клим, а Віктор Анушкевичус, а сам Володимир Васильович був його першим заступником у першій каденції. Під час їхнього керівництва з футбольної карти України зникли всі професійні клуби Івано-Франківщини», - наголошують у федерації футболу.

Окрім того, зазначають, до передвиборчого штабу Володимира Шкварилюка входить Мирослав Ступар, який «останні двадцять років намагається впливати на діяльність федерації, пропагуючи старі радянські методи управління та впливу на футбольних арбітрів».

«Саме цитатами Ступара, який є опонентом федерації, користується Володимир Шкварилюк. Якщо такі люди були опорою і командою Шкварилюка під час передвиборної кампанії, то зрозумілими стають методи ведення агітації та тиску на делегатів, його «програма» та плани на майбутнє. Складається враження, що Володимир Шкварилюк переплутав вибори голови ІФФФ з майбутніми виборами до місцевих рад», - наостанок зазначають у заяві.

За неї проголосувало 75 із 76  делегатів конференції.