Голова облради запропонував звільняти чиновників ДОЗ, які погано рахують


Сьогодні, 23 червня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради на якому розглянули внесення змін до програми "Здоров'я населення".

Зокрема заступник директора ДОЗ ОДА Віталій Федорів звернувся з проханням внести зміни до програми для придбання препаратів.

"Оскільки не виконуються програми поставок з обласного бюджету, нам потрібно додаткові кошти. Минулого року ми недоотримали 30 мільйонів на онкологію та цукровий діабет", - каже чиновник.

Йдеться про збільшення фінансування на перинатальні послуги для купівлі препаратів для недоношених - 204 тисячі, для купівлі антирезусного імуноглобіну - 2 млн. 867 600 грн на 4 роки, для придбання препаратів для лікування дихальних розладів новонароджених 12 млн. 320 тисяч, впровадження методу рідинної цитології - 2 млн. Окрім того для купілі препаратів для лікування цукрового діабету необхідно додатково 51 млн. 265 тисяч. Для купівлі тест-смужок для глюкомірів - 11 млн. 713 900 грн. Для купівлі препаратів від муковісцидозу - 3 млн. 710 тис. Окрім того необхідно виділити 1 млн.грн для купівлі реанімобіля для перинатального центру.

Вислухавши, які суми необхідні голова комісії поцікавився чи ДОЗ звертався до міністерства з проханням виділити ці суми. Медик запевнив, що так, але вони присилали відписки.

Тоді голова обласної ради Олександр Сич обурився чому обласний бюджет має погашати борги кабміну.

"Інша причина може бути, що наші спеціалісти прораховуються коли подають цифри на початку року. Тоді таких треба звільняти. Адже через них ми мусимо забирати кошти з бюджету розвитку", - сказав голова.