Головну ялинку Франківська не придбали, а взяли в оренду


КП "Івано-Франківськміськсвітло" планувало придбати головну новорічну ялинку міста у ПП "Ялинка України" за 562 тисяч гривень, але через рішення Антимонопольного комітету про скасування результатів тендеру ялинку взяли в оренду.

Міська влада була змушена орендувати ялинку у ПП "Ялинка України" у зв'язку з рішенням Антимонопольного комітету від 12 грудня, яким комітет зобов’язав КП "Івано-Франківськміськсвітло" скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ "Люм'єр Україна" та рішення про визнання ПП "Ялинка України" перможцем тендерної закупівлі, пише Курс

 Директор КП "Івано-Франківськміськсвітло" Віктор Синишин зазначив, що вартість оренди новорічної ялинки на період новорічно-різдвяних свят складе орієнтовно 48-49 тисяч грн.

Також в оренду у ПП "Ялинка України" були взяті новорічні іграшки, які зняли з ялинки перед встановленням 3D-ілюмінації. За словами Синишина, наразі повертати іграшки на ялинку не планують. 

Також Віктор Синишин повідомив, що рішення Антимонопольного комітету, ймовірно, будуть оскаржувати у суді, але вже після Нового року.

Нагадаємо, КП "Івано-Франківськміськсвітло" наприкінці жовтня оголосило тендер на закупівлю штучної ялинки з очікуваною вартістю 590 тисяч гривень. Найменшу цінову пропозицію на тендер подало ТОВ "Люм'єр Україна", а саме – продати Франківську ялинку за 380 тис. грн, проте тендерний комітет КП "Івано-Франківськміськсвітло" відхилив цю пропозицію і визнав переможцем тендеру ПП "Ялинка України", яке запропонувало новорічну красуню за 562 тис. грн.

Головну новорічну ялинку міста урочисто засвітили 18 грудня. А 24 грудня на ній засяяла 3D-ілюмінація.