Гончарук: Прикарпаття претендує на ключове місце в західному регіоні


Сьогодні, 30 березня в Івано-Франківську розпочалось спільне засідання шести комітетів Верховної ради України.

Також у засіданні беруть участь представники західних областей - голови Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської ОДА, інформує кореспондентка Бліц-Інфо із місця події.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук зауважив, що нещодавно нашу область відвідав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман з міністрами, а сьогодні приїхали депутати шести фракцій та міністр інфраструктури Володимир Омельян.

"Мені приємно констатувати те, що ми не тільки говоримо, а й робимо - Івано-Франківська область претендує на ключове місце у західному регіоні. Тож говоритемо про нагальні проблеми, які потрібно вирішувати задля розвитку Карпатського регіону ", - акцентував голова ОДА.

Загалом сьогодні говоритимуть про інфраструктуру та транспортні сполучення - залізницю, авіаційне сполучення, розбудову автомобільних доріг та мостів. Також йтиме мова про проблему доставки сипучих матеріалів при будівництві доріг,  необхідність на державному рівні прийняти ряд законодавчих актів, які дозволять динамічно розвиватися західним регіонам України, а саме гірській місцевості.