Громадські активісти закликали депутатів проголосувати проти забудови міського озера


Сьогодні на сесії Івано-Франківської міськради активісти ініціативи «Вільне озеро» зачитали заяву проти забудови території біля міського озера.

Конфліктна територія складається із двох земельних ділянок загальною територією близько 6 гектарів та вважається реакраційною зоною, повідомляє Бліц-Інфо.

Як зауважують активісти, позиція громади спрямована на те, щоб не допустити забудови території навколо міського озера та повернення ділянки у комунальну власність міста.

«Просимо вжити наступних дій:  Винести проект рішення на сесію міської ради про не продовження договору оренди з підприємцем Гасимовом Ріяфетом. Подати до суду від імені міської ради позовну заяву ТзОВ "Гаразд-Україна" про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки розміро 4 га»,  - йдеться у заяві.

Підтримала активістів і депутат Івано-Франківської міськради Світлана Оришко.

«Згідно генплану біля озера рахується реакраційна зона, і там заборонене будь-яке будівництво. Тому я повністю підтримую ініціативну групу та виступаю виступаю проти забудови озера. Також закликаю інших депутатів підтримати активістів»,  - заявила Оришко.

На що очільник міста зауважив, що "Як громада вирішить, то так і буде. Бо мене вибирала громада".

Натомість активісти запросили міського голову Віктора Анушкевичуса прийти на наступні громадські обговорення щодо забудови міського озера.

До теми: Територію поблизу івано-франківського міського озера віддали під житлову забудову

Містяни протестують проти забудови франківського озера

Прикарпатські депутати просять екоінспекцію перевірити законність забудови міського озера

Франківці дискутують щодо забудови міського озера