Хода, барикада і лазерна анімація: Як у Франківську вшанують пам'ять Небесної сотні


18-20 лютого у Франківську відбудуться заходи до вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні та героїв Дебальцевого.

18-20 лютого в Україні вшановують чергову річницю загибелі Героїв Небесної сотні. Міською владою запланована велика кількість заходів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, за словами начальника управління внутрішньої політики Ігоря Кінаша, у всіх школах міста, бібліотеках, центрах патріотичного виховання будуть проведені заняття присвячені цій даті.

"20 лютого після завершення оперативної наради ми традиційно запалимо лампадки біля стіни Небесної сотні. Також за зверненням учасників АТО, 18 лютого в 11.15 в катедрі відбудеться панахида о 12 годині розпочнеться хода пам'яті героїв Дебальцевого до меморіального скверу. Там священики відслужать панахиду. Також 18 лютого о 15 годині на Вічевому буде споруджена символічна барикада і читатимуть поезію. Опісля о 17.30 відбудеться хода в меморіальний. Можливо буде лазерна анімація на адмінбудинку – ангели",- розповів Кінаш.

Окрім того за словами начальника під час панахиди на могилі Романа Гурика, в небо запустять палаючі ліхтарики.

"Важливо пам'ятати про їх жертву. Не просто зробити традиційне віче і панахиду, а щось таке, що запам'ятається", - каже міський голова.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!