Івано-Франківськ закупив обладнання на 160 тисяч євро


3 листопада 2015 року в міській центральній бібліотеці відбулася прес-конференція з нагоди офіційного запуску програми «MediaLab East» в Україні, що проходитиме в рамках проекту «Інвестиція в культуру.

Системні заходи з метою сприяння культурній освіті» співфінансованого Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» з коштів Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства.

У зустрічі взяли участь представники головного партнера проекту з м. Люблін (Польща) та представники партнера проекту з м. Івано-Франківськ та інші зацікавлені сторони.

Як зазначила координатор проекту в м. Івано-Франківськ Ярослава Білик на реалізацію даного проекту в м. Івано-Франківськ протягом травня 2013 по грудень 2015р. для придбання обладнання та проведення заходів, за співфінансування з міського бюджету, було передбачено кошти в сумі 159 955,00 євро, основну частину з яких було використано на закупівлю новітньої аудіо - та освітлювальної апаратури, музичних інструментів,  відеообладнання, комп’ютерної техніки та професійного  програмного забезпечення для Центрального Народного дому та Муніципального Центру дозвілля.

В роботі конференції прийняв участь заступник міського голови Богдан Білик, який зазначив, що розвиток цифрових технологій в культурі потребує значних фінансових інвестицій, тому даний Проект дозволив суттєво покращити матеріально-технічний стан цифрового обладнання у двох закладах культури міста. Також заступник міського голови зауважив, що виконавчий комітет, крім співфінансування даного проекту, виділив кошти з бюджету міста на ремонтні роботи даних закладів та їх технічне оснащення.

Про особливості реалізації даного проекту в м. Люблін розповів координатор проекту головного партнера з м. Люблін Томаш Коваль. Як зазначив п. Томаш в м. Любліні в рамках проекту оснащено 3 заклади культури та проведені майстер-класи в рамках програми «MediaLab East», метою яких є підвищення рівня знань і громадської обізнаності в області культурної освіти з використанням нових цифрових технологій. Також п. Томаш повідомив всіх присутніх, що подібні майстер-класи будуть проводитись і в містах-партнерах проекту: Рівне, Тернополі, Івано-Франківську.

Керуватиме майстер-класами та налогоджуватиме співпрацю між містами координатор програми «MediaLab East» в Україні Антон Макаревич, який презентував тематику майбутніх майстер класів. Крім цього в кожному місті буде проведено по 10 тематичних семінарів.

Після виступів, презентацій та перегляду фільмів відбулася цікава дискусія щодо майбутнього використання закупленого цифрового обладнання, впровадження мультимедійних технологій на основі системи Medialab та залучення до цього молоді міста, зацікавлених груп, об’єднань тощо.

Прес-конференція відбулася в рамках проекту «Інвестиція в культуру. Системні заходи з метою сприяння культурній освіті» співфінансованого Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» з коштів Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства.