Івано-Франківська облрада не погодила виставлення на аукціон двох ділянок надр


Сьогодні, 15 вересня в Івано-Франківську триває чергова сесія обласної ради. На порядку денному понад 60 питань.

Зокрема, обласна рада прийняла звернення щодо недопущення фактів переслідування за громадянську та політичну позицію, призупинення реформування гірських рятувальних підрозділів Карпатського регіону, передачу бази Нацбанку «Прикарпаття» на баланс області для створення там санаторію для реабілітації учасників АТО та майданівців, а також про затримку зарплат медикам.

Окрім того, депутати розглянули питання про погодження надання у користуванні ділянки надр шляхом продажу на аукціоні спецільного дозволу на користування двома нафто-газовими площами.

Як пояснив заступник начальника департаменту екології ОДА Андрій Пліхтяк, йдеться про Джурівську та Східно-Космацьку площі.

"Після прийняття такого рішення, площі виставлять на аукціон і їх отримають ті компанії, які більше заплатять. Відповідно облрада ніякого впливу на прийняття рішень по цих площах не матиме. Окрім того, у разі прийняття такого рішення, села не отримають соцпакетів від фірми, яка купить площу", - пояснив Пліхтяк.

Голова облради Олександр Сич зауважив, що профільна комісія рекомендувала депутатському корпусу відмовити у погодженні. Депутати таку пропозицію підтримали.

Так само відмовили у погодженні на надання гірничого відводу ТзОВ "Рогатинпісок" для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску та Стратинського родовища піску".