Іванофранківців привчатимуть викидати сміття за графіком


Перевізники сміття хочуть, щоб мешканці Івано-Франківська викидали великогабаритне і будівельне сміття у визначені дні.

Таке рішення розглядалося на сьогоднішньому засіданні виконкому. Головний комунальник міста Михайло Смушак представив проект рішення «Про заходи щодо покращення у сфері вивезення твердих побутових відходів», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Документ викликав шквал обговорення і пропозицій. Зокрема члени виконкому були не згідні з пунктом де писалось про те, що працівники компаній які вивозять сміття зможуть складати адмінпротоколи на порушників.

Багато різних думок було і щодо пункту про графік вивозу будівельного і негабаритного сміття.

"Ми хочемо встановити для великогабаритного сміття 62 окремі майданчики, а також будемо врегульовувати питання графіків, це буде один день в тиждень, коли люди зможуть викинути великобаритне сміття", - пояснив Смушак.

І якщо у суб'єктів господарської діяльності немає угоди з перевізником, то вони повинні самі вивозити будівельне сміття на полігон.

Одні члени виконкому підтримували таку думку інші були категорично проти, але все ж таки дійшли спільного рішення, що потрібно голосувати за це рішення і помалу привчати франківців до порядку.

Також в рішенні окремим пунктом внесли вимогу про розміщення інформації про графіки і місця де знаходяться контейнери для негабаритів, як на самих сміттєвих майданчиках, так і на будинках.

Щоб узгодити гострі питання які викликали бурхливе обговорення було прийнято рішення про створення спеціальної комісії, яка опрацює ці проблеми.