Калушанин убив сусіда, бо той не відповідав на дзвінки дружини


Калуський міськрайонний суд засудив чоловіка, що убив товариша по чарці.

Згідно матеріалів судової справи чоловіки розпивали спиртні напої під час якої у них виникла суперечка. Тож підсудний взяв зі столу кухонний ніж та умисно наніс цілеспрямований удар у шию, що привело до миттєвої смерті, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

У судовому засіданні, чоловік свою вину не визнав та пояснив, що у квартирі він разом з потерпілим розпивали спиртні напої.

«Дружина потерпілого періодично телефонувала до нього і він відповідав на дзвінки. Але згодом він перестав відповідати і обвинувачений з цього приводу зробив йому зауваження. У відповідь чоловік «озвірів» та почав наносити йому удари в голову та грудну клітку. Після цього обвинувачений «взірвався», взяв ножа та приклав до шиї потерпілого. При цьому останній вказав, що обвинувачений цього не зробить. У відповідь обвинувачений вдарив ножем в шию потерпілого. В цей момент останній притиснув його до стіни, вхопив за шию та почав душити, однак з часом почав слабнути і впав на землю. У вчиненому не розкаюється та вважає, що вчинив правильно», - йдеться у вироку суду.

Судді також заслухали дружину вбитого чоловіка, сусідів та судмед-експертів.

У підсумку суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України та призначити покарання 10 років позбавлення волі.

Окрім того, суд також частково задовольнив цивільний позов. А саме, до досягнення дітьми потерпілого 18-річного віку чоловік щомісячно повинен виплачувати по 1615,72 грн. щомісячно на кожну дитину, повернути кошти витрачені на поховання, правову допомогу, а також відшкодувати моральну шкоду дружині та дітям загиблого – по 100 тисяч гривень кожному.