Крим повністю знеструмлено – на Херсонщині знову підірвали опори електропередач


Усі населені пункти анексованого Криму залишилися без електрики, яка надходить на півострів із території України по чотирьох лініях.

Станом на ранок 22 листопада, електропостачання в основних містах окупованого півострова частково відновили.

Поблизу Чаплинки Херсонської області 21 листопада ввечері знову підірвали електроопори. Про це повідомив в Facebook журналіст Осман Пашаєв. За його словами, були підірвані пошкоджені опори електропередач.

 

Інформацію про вибух на своїй сторінці у Facebook також підтвердив начальник департаменту протидії наркозлочинності Ілля Ківа, який керував силовиками в Чаплинці.
 

 

 

 

«Крим повністю відключений, подробиць повідомити не можу», - повідомляє ТАСС із посиланням на директора компанії «Крименерго» Віктора Плакіда.

Факт відключення електроенергії підтвердили також в регіональному управлінні російського МНС.

Місцеві енергетики почали підключати об'єкти життєзабезпечення до резервних джерел живлення. «Зараз задіюються всі резервні джерела енергопостачання, включаючи мобільні генератори і електростанції. В першу чергу підключаються соціальні об'єкти та об'єкти життєзабезпечення», - повідомило ТАСС джерело в окупаційному уряді півострова.

У так званому «міністерстві енергетики Криму» працює оперативний штаб, який координує дії всіх служб, що займаються енергозабезпеченням півострова.

За словами заступника начальника регіонального управління МНС Олексія Фрідмана в окупованому Криму у зв'язку з припиненням електропостачання введений режим надзвичайної ситуації, додає ТАСС.

«У зв'язку з відключенням електроенергії в Криму введено режим НС рішенням глави уряду. У зв'язку з цим всі підрозділи МНС приведені в готовність», - сказав він.

Нагадаємо, що 20 листопада ночі біля Чонгара, на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом, невідомі підірвали дві електроопори, які подають електрику на півострів.

Згодом біля завалених в результаті підриву опор ЛЕП кримськотатарські активісти, які намагалися перешкодити їх відновленню, були оточені озброєними спецпризначенцями.