Локомотиворемонтний завод офіційно перейшов у власність громади Франківська


Сьогодні відбулась офіційна передача акцій заводу з Фонду держмайна у власність територіальної громади Івано-Франківська.

Про це під час засідання виконкому повідомив директор заводу Руслан Терешко.

"Антимонопольний надав висновок, що ми не підпадаємо до під його юрисдикцію і попередній висновок не двйсний. Тож на сьогодні акції заводу вже офіційно належать громаді міста",- каже директор.

Окремо Терешко зауважив, що тепер завод може набирати нових працівників.

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, у планах мерії, щоб на заводі працювало тисячу працівників.

"Зараз ми будемо виплачувати заробітню плату за попередні періоди. Також плануємо виділити кошти на закупівлю матеріалів для виконання попередніх контрактів. Цього року плануємо угод на 120 мільйонів. Тож тепер для нас головне завдання повернути довіру до підприємства",- каже мер.

Також Руслан Марцінків зазначив, що наразі в підприємства немає проблем з кількістю бажаючих укласти контракти, проте їх всіх треба ще виконати.

Нагадаємо, 6 липня Івано-Франківська міська рада придбала на аукціоні державний пакет акцій ПрАТ«Івано- Франківський локомотиворемонтний завод». Щоправда, через півгодини комісія передумала та оголосила конкурс повторно. Стартова ціна заводу склала 33, 9 млн грн. І вже нарешті 22 серпня міськрада з другої спроби придбала локомотиворемонтний завод. Пізніше у мерії підписали договір купівлі-продажу пакету акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

До теми: Три напрямки розвитку: У мерії розповіли, що чекає на локомотиворемонтний завод

Як франківський завод потрапив в концентраційний набір АМКУ