Мало шкіл і садочків: Активість проаналізував проект генплану Франківська


Громадський активіст Андрій Черніков проаналізував проект нового Генплану Франківська, що стосується запланованих шкіл і садочків.

За словами активіста, він наніс на карту садочки і школи з радіусами їх охоплення. З карти видно, що садочки не охоплюють навіть існуючі забудови, пише Бліц-Інфо.

Що ж стосується існуючих шкіл, то ситуація зовсім не краща. На сьогодні безліч дітей змушені ходити в школу у другу зміну. Проектна потужність навчальних закладів не розрахована на таку кількість дітей, а це - 28 423 учнів цього року.

Світлина від Andrey Chernikov.

Водночас ситуація буде ще складнішою, адже показник приросту дітей збільшується з кожним роком. Про це в мережі написала громадська активістка і мама Мар'яна Вершиніна.

"3443 першокласників цього року проти 3053 минулого. На сьогодні ситуація вже є критичною, а школу за 1 рік збудувати і запустити дуже важко. Близько 17 шкіл міста приймають учнів більше, ніж це допустимо (проектна потужність розрахована на 500-700 дітей, а вже зараховано понад 1000). Я вже мовчу про якість освітньої послуги при переповнених класах...", - обурюється жінка.

Варто зауважити, що за словами Андрія Чернікова, в ДБНах (будівельні норми) є таке поняття:
"Величина максимально допустимих радіусів обслуговування" тобто правила розміщення садочків і шкіл. Для садочків цей радіус - 300 метрів, для шкіл - 800 метрів. Втім, в Генплані це чомусь не враховано.

До теми: Максимум забудови і мінімум зелені: Франківців просять подавати зміни до Генплану.