Матейко про санаторій «Смерічка»: Там не таке порушення, як говорила прокуратура


Сьогодні, 25 листопада під час підбиття підсумків роботи департаменту охорони здоров’я Мирон Матейко розповів про скандал у протитуберкульозному санаторії «Смерічка», що розгорнувся напередодні.

Нагадаємо, вчора прокуратура заявила про те, що службові особи Ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка» та Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, зловживаючи своїм службовим становищем, необґрунтовано розробили на 2016 рік та затвердили кошторис доходів і видатків санаторію. Зокрема, вони збільшили витрати на оплату працівників санаторію за рахунок зменшення витрат на харчування осіб, які перебували на оздоровленні. Внаслідок таких зловживань, державним  інтересам заподіяно збитки на 360 тис. грн. 

Матейко зазначив, що витрати на харчування головний лікар санаторію Роман Мисюга довів до 22 гривень на одного хворого, хоча при формуванні бюджету було 16 грн. Водночас у санаторії наповненість хворими складає 40 – 50%. Саме через це виникли залишки коштів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Вони направили мільйон з лишнім на виплату заробітньої плати. А там потрібно платити – туберкульозність, гірські, а це велика затратність бюджету. У санаторії наповненість хворими складає 40 – 50%. Тобто, головний лікар мав би на якийсь період згорнути ліжка, адже що робити коли у відділі на 30 ліжок тільки двоє хворих? Тож виникли залишки коштів, керівник сам про це написав і ми йому погодили, щоб зібрати всі залишки коштів та направити на виплату зарплат. Тут не є порушення таке, про яке говорила прокуратура. Нехай спочатку вникнуть у справу, а потім говорять», - наголосив Мирон Матейко.

До теми: На Прикарпатті можуть закрити єдиний в області туберкульозний санаторій

Представники прикарпатського санаторію кажуть, що головний лікар їм погрожував звільненням