На Прикарпатті можуть закрити єдиний в області туберкульозний санаторій


Сьогодні, 18 травня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики обласної ради.

Серед іншого комісія розглянула звернення головного лікаря комунального закладу “Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій “Смерічка”, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як розповів голова постійної депутатської комісії, свободівець Манолій Піцуряк, у заклад прийшла перевірка МНС та склала припис про відсутність пожежної сигналізації і протипожежної безпеки. Не дочекавшись закінчення терміну останні подали до суду щоб закрити заклад. Тож наразі санаторію необхідно 190 тисяч для встановлення протипожежної сигналізації, аби не допустити закриття санаторію.

«Без виділення коштів ніхто не змінить виконавче рішення», - зауважив Піцуряк.

Депутат зізнався, що протипожежна пропитка та сигналізація відсутня ледь не у всіх медичних закладах області. Тож така проблема могла трапитися всюди.

Головний лікар санаторію звернув увагу членів комісії на те, що туберкульозний санаторій єдиний в області і мова йде про два корпуси дорослий та дитячий.

Порадившись комісія вирішила знайти необхідні кошти в обласному бюджеті.