Майже всі нардепи від Прикарпаття підтримали зміни до Конституції, що можуть легітимізувати терористів


Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за запропоновані Президентом зміни до Конституції щодо децентралізації.

Скандальний законопроект підтримали 265 народних обранців, серед яких – восьмеро прикарпатців. Зокрема, «за» проголосували депутати від Блоку Петра Порошенка Юрій Соловей, Ігор Насалик, Михайло Довбенко, Анатолій Матвієнко  та «фронтовики» Юрій Бабій, Анатолій Дирів, Юрій Тимошенко  та Володимир Шкварилюк. Не наважився сказати законопроекту ні «так, ні «ні» народний депутат Олександр Шевченко. Він був присутнім у залі, тим не менш, не голосував. Ще один нардеп від Прикарпаття проголосував "проти". А саме Юрій Дерев’янко. 

Загалом, «проти» проголосували 87 депутатів. Це всі представники від ВО «Свобода», майже всі члени «Самопомочі» (п’ятеро таки підтримало) та всі депутати "Батьківщини" і "Радикальної партії".

Перед голосуванням народний депутат України, «свободівець» Андрій Іллєнко заявив, що пропоновані Президентом Петром Порошенком конституційні зміни фактично передбачають фінансування «ЛНР» та «ДНР» з українського бюджету.

«Уявімо, що ці зміни ухвалюють і все, що записано в мінських угодах, починає діяти – мир настає – це означає, що «ЛНР» та «ДНР» отримують повністю фінансування від України. Ці терористичні банди самі назначатимуть суддів, прокурорів, отримають амністію, обиратимуть своїх представників до парламенту – і це все за наші гроші. Таким чином до тіла української держави вживається сепаратистська гангрена. Українська держава має зробити все, щоб повернути окуповану територію під контроль», – заявив Іллєнко.

Варто зазначити, що назбирати потрібну кількість голосів Блоку Петра Порошенко вдалось завдяки активній підтримці партій-відростків Партії регіонів. А саме, «Опозиційного блоку» ( 38 голосів із 43), "партії Відродження» (11 із 22) та "Воля народу" (14 із 18).

До теми: Прикарпатські свободівці під ВР вимагають не змінювати Конституцію України

Під стінами парламенту - протест "Свободи" проти конституційних змін

Сесію ВРУ розпочали під вигуки «Ганьба!»