Мер хоче просвітницьку роботу серед франківців щодо створення ОСББ


На липень 2017 в Івано-Франківську вже створені 288 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомив директор департаменту ЖКГ Михайло Смушак, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Він розповів, як департамент працює з ОСББ щодо співфінансування капітальних ремонтів. За його словами, зараз готують документи щодо 11 будинків. Натомість міський голова порадив комунальникам свідоміше обирати будинки.

«Аби це були ті, які дійсно потребують ремонту, пам’ятки архітектури чи аварійні. Щоб не ремонтували нові будинки», - зауважив Марцінків.

Головний комунальник запевнив, що у конкурсі є чіткі обмеження. Зокрема, співфінансування не можуть отримати на будинки, збудовані після 2005 року.

Водночас міський голова наголосив, щоб комунальники зараз активніше працювали над створенням ОСББ в місті.

«Проводьте просвітницьку роботу, видайте газету, аби мешканці розуміли переваги та недоліки. Я також хочу наголосити це до управителів – ми за збільшення ОСББ. Якщо мешканці готові брати відповідальність за свій будинок, то ми готові їх всіляко підтримувати», - підкреслив Марцінків.

Нагадаємо, також під час оперативної наради міський голова представив нового керівника "Водоекотехпрому". Окрім того, на наступному виконкомі 12 франківських підприємців отримають подяки за правильну рекламу.