Мешканці Івано-Франківська через петиції вимагають у влади ліквідувати ринки в середмісті


Позбутися стихійної торгівлі на тротуарах та звільнити cередмістя Івано-Франківська від "торгашів" вимагають у влади містяни. Натомість пропонують розбити зелені зони.

Так, франківці зареєстрували шість електронних петицій до влади, які стосуються однієї з найактуальніших проблем міста - торгівлі, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, дві з них стосуються ліквідації речового ринку на Тичини. Автор просить перенести його на  ринок "Новгородський", де пустує більша частина торгових місць. Натомість на звільненій площі пропонує облаштувати сквер Героїв АТО. Таку пропозицію вже підписали 77 осіб із потрібних 250.

Ще одна петиція стосується "Звільнення площі перед критим ринком від торгашів джинсами та іншими лахами". За два дні вона зібрала 65 підписів.

"Навіть в радянські часи торгівля промисловими і продовольчими товарами була роздільною. А що ми бачимо зараз на площі перед критим ринком - джинси, капці, нижня білизна та інші лахи сумнівної якості продаються поряд з продовольчими товарами. На мою думку узбецьких та інших торгашів цим ширпотребним крамом необхідно звідти забрати та, в разі такої вже великої необхідності, перенести їх хоча б на базарчик, що знаходиться на місці колишнього пивзаводу", - зазначає автор.

Натомість  петиція про "Подолання стихійної торгівлі на вулицях Івано-Франківська" зібрала вже 102 підписи. Вона стосується незаконно торгівлі на тротуарах вулиць Тичини, Новгородська та Дністровська.

А найбільшу кількість підписів зібрала петиція про облаштування зеленої зони замість ринку на Тринітарській площі. Так, для її розгляду владою міста потрібно ще зібрати всього 32 підписи.

"Неприйнятною є ситуація, коли у самому центрі міста, за якихось 50м від Ратуші, знаходиться жалюгідне видовище - сотні палаток, що утворюють ринок, і залишають після себе гори сміття. Пропоную заборонити забудову Тринітарської площі, перенести існуючий ринок за межі міста та облаштувати на його місці зелену зону", - зауважує автор петиції.

Остання петиція зареєстрована сьогодні. Вона теж стосується базару на Тичини. Автор просить "забрати п'яний ринок з центральної частини міста", а на його місці облаштувати зелену зону.

Загалом, за декілька тижнів роботи сервісу іванофранківці зареєстрували понад сорок петицій, і майже всі стосуються комунальних проблем міста.