Міс України в Нью-Йорку: Як живеться прикарпатській красуні на чужині


Можна було б вже звикнути, що в Нью-Йорку трапляються дивовижні зустрічі. Ясна річ, зіткнутися на вечірці в Нью-Йорку з місцевою зіркою, або взяти інтерв'ю у знаменитого американського дизайнера або артиста, але зустрічі з відомими співвітчизниками я кожен раз сприймаю, як приємний сюрприз.

Тим більше, коли зустріч розбиває стереотипи і виявляється ще більш цікавою, ніж можна було очікувати, пише Elegant New York.

Міс України в Нью-Йорку. Як ви уявляєте її спосіб життя, її інтереси і пріоритети? Як вам бачиться її минуле і сьогодення?

Подумайте пару хвилин ... Саме так - гламур, гламур і ще раз гламур ... Це стереотип. А ось як буває насправді.

- Аня, почну з питання, який напевно ви і сама собі задавали: краса - це подарунок або випробування?

- Мабуть і те, і інше. (Посміхається)

Перше враження у людей один про одного пов'язано із зовнішністю, фізичними даними. Спочатку зовнішність, потім особистість зі своїми особливостями, талантами, душею і думками. На тебе дивляться, беруть за певну людину, але як тільки ти заговориш, в очах бачиш здивування, вони не очікують від тебе суджень, думок, інтелекту. Таке враження, що якщо людина гарний, йому не обов'язково бути розумним чи душевним ... Особливо це неприємно в особистому житті.


Фотографія люб'язно надана Ганною Заячківською.

- Ви зіткнулися з таким враженням про себе, коли стали Міс Світу, Україна?

- Напевно, до отримання титулу я якось про це не замислювалася. Та й брати участь в конкурсі не планувала. Я була зосереджена на навчанні, була президентом університету, організовувала різні заходи для студентів. Писала пісні, малювала. Йшла на червоний диплом і все таке.

Участь в конкурсі відбулося спонтанно. Йшла по вулиці, і мені дівчата дали візитку і попросили зв'язатися з ними. Вони організовували регіональний конкурс в моїй області. Я заради цікавості пішла на нього - думала просто спробувати. А коли виграла, була здивована (сміється).

Потім, мною відразу зайнялися модельні агентства Івано-Франківська та почали пропонувати спробувати піти на конкурс на Міс Україна. Я сумнівалася, та й батьки не зовсім це сприймали ...
Але мене все вмовляли - Ти повинна, ти зможеш добре представити своє місто! І я поїхала.

Протягом десяти днів у нас йшла підготовка. І я знову виграла - стала Міс Україна.

Після цього почалася круговерть - безліч інтерв'ю, телевізійні програми, і я стала відомою. Це дало мені можливість робити те, що я робила раніше, але більш ефективно.


Фотографія люб'язно надана Ганною Заячківською.

Я вже давно займалася справами милосердя, була в моєму рідному Івано-Франківську головою релігійної громади. Ставши Міс Україна, я отримала нові зв'язки і нові можливості. Я змогла займатися справами милосердя, знаходити спонсорів, але вже на іншому рівні. Ми багато робили для дітей, не просто проводили благодійні концерти, але привозили продукти, речі, надавали різну допомогу.

Це все було в 2013-му році і плавно перейшло в 2014. Важке час для України, як ви знаєте.

- Ви брали участь в Революції Переваги, були на Майдані?

- Так, під час Революції Переваги я приїхала до Києва, на Майдан, і там залишалася, почала допомагати. Була адміністратором сайту MaydanNeeds.com і займалася відправкою продуктів, допомагала в госпіталі. Я постійно бачила кров, розбиті голови, поранених, трупи, їх накривали, і вони лежали прямо на вулицях.

- У важкі часи Міс Україна стала Міс Милосердя - допомагала Україні.

- Ви знаєте, я завжди намагалася бути тим, ким я є.


Фотографія люб'язно надана Ганною Заячківською.

- Розкажіть про себе, про те, хто ви є. Ви така юна, але схоже, вже багато встигли в житті побачити і зробити.

- Ну не зовсім я така юна, просто без макіяжу сьогодні (сміється).

- Ну так, вам же аж 25 років! (Сміється)

- Я з Івано-Франківська. Закінчила Художній Університет, отримала бакалавра по «Іконопису», а магістратуру - по образотворчого мистецтва і дизайну.

- Ви стали міс Україна, ще навчаючись в університеті?

- Так, і в той же рік закінчила магістратуру і зробила свою дипломну роботу. Магістратура складалася з двох частин, і я зробила велику випускну роботу. Це було важкувато, оскільки потрібно було постійно готуватися до подання України на світовому рівні, я повинна була брати участь в Міс Світу, в Індонезії. Поєднувати все було важко, але я впоралася - написала стилізовані ікону «Плащаниця». Всі відзначили, що вона у мене добре вийшла. Шкодую тільки, що не залишилося хороших фотографій. Роботу відразу забрали в фонд Університету.


Фотографія люб'язно надана Ганною Заячківською.

Я багато працювала в іконопису - писала традиційні і нетрадиційні ікони у власному стилі.
Кілька робіт робила на замовлення для клієнтів, але, в основному, це була моя навчальна програма, для мене було важливо розвинути свій власний стиль. Але коли переїхала в Мілан, у мене не було можливості писати по дереву, використовувати всі традиційні кроки, такі як левкас, темпера. І в Нью-Йорку це поки неможливо.

Тому зараз пишу акрилом або маслом. Але я люблю працювати і олівцем, люблю робити графіком.

- Ви продаєте свої роботи?
- Так вийшло, що майже все, що зробила, я продала. Багато робіт робила на замовлення. Якось мені вдалося вийти на людей, які хотіли великі арт-роботи. Я створювала 2-х метрові роботи, дуже інтер'єрні. Причому часто я працювала прямо на місці у клієнтів.

- Який же стиль живопису став вашим?

- Я зараз в пошуку свого нового стилю. Я дуже люблю експериментувати. Зараз у мене повністю змінився стиль життя, частково змінився світогляд, і як особистість я трохи змінилася. Моє мистецтво стало змінюватися разом зі мною. У Мілані у мене були трохи сумні роботи. Був період, коли все складалося не дуже добре. А зараз у мене новий етап у житті: і в живописі, в колірному плані з'явилися легкі яскраві тони, менш інтенсивні.
Мої роботи - це мої переживання, втілені в кольорі. У них немає прямого заклику або явної теми. Я просто роблю те, що відчуваю.
Ви знаєте, я можу працювати тільки у вечірній час. Увечері до мене приходить натхнення. Коли місто засинає і стає спокійно.

Мені важко бути собою, коли я ловлю чужий вплив, чужу енергетику. Я дуже добре відчуваю людей, їх емоції, їх стан. Напевно, Бог мені дав такий талант. Раніше я помилялася в людях, мені все здавалися добрими, хорошими, але не завжди так було. А зараз я навчилася відчувати людей. Може бути, кожен приходить до моменту, коли просто по погляду ти можеш сказати про людину багато.

- Мабуть ви маєте рацію, таке трапляється один раз і залишається з тобою назавжди. А як Мілан увійшов у ваше життя?

- Коли в Україні закінчився Майдан, життя почало входити в свою колію, я залишилася жити в Києві. Брала участь в різних проектах, до яких мене приваблювали мої знайомі хлопці з адміністрації.

Одного разу, я зустріла власника одного київського модельного агентства, і він мені запропонував почати працювати з ним. Але чесно кажучи, я не дуже хотіла. Про що йому прямо і сказала: - Не хочу гратися, мені вже 23 роки, і я хочу займатися серйозними речами, використовувати свій інтелект, а не фізичні дані і так далі. Він мені каже: «Ти смішна, я пропоную тобі відмінні перспективи». Тоді я відповіла, що якщо за 2 тижні він мені щось знайде в Європі, то я подумаю.


Анна Заячківська в парці і купальнику від дизайнера Каті Леонович, прикраси від Кіри Котиш. Фотограф Тетяна Бородіна.

І він знайшов, мною зацікавилися Next Models. Приїжджав агент, зустрічався зі мною, і вже через місяць я була в Мілані. Почала працювати з серйозними брендами. Такими як Giorgio Armani, Philosophi, Kway, Antonio Valenti, Etro SPA, Ralph Lauren Europe Sarl, Akris, Jil Sander і інші. Я брала участь в модних дефіле, в рекламі, знімалася для журналів, навіть був знятий зі мною fashion film «The Awakening».

Мені було б цікаво працювати актрисою, я рік пропрацювала в театрі, і в мене це добре виходило. Я і тут, в Америці, намагаюся знайти себе як актриса.

Працюю з агентством, вони знаходять для мене зйомки кліпів, реклами. Мені потрібно вдосконалювати англійську. Так що я поки шукаю знімальні ролі, небагатослівну рекламу, як кажуть. А там - подивимося. Просто я дійсно цього дуже хочу.

Анна Заячківська в платті від дизайнера Каті Леонович, сережки від Кіри Котиш. Фотограф Тетяна Бородіна.

- Це хороший старт на новому місці. Ви думаєте продовжувати вчитися в Америці?

- Поки мені просто потрібно знайти тут базу, а потім подивимося. Друга освіта завжди корисно. Але поки я повинна заробляти, щоб платити за квартиру і харчуватися, і рухатися своїм шляхом до того, що для мене важливо.

Я думаю, що знайшла свою тему, яку хотіла б в житті досліджувати, розвивати. Це буде пов'язано з образотворчим мистецтвом, або з акторським. Ще я пишу пісні. І виконую. Коли я їздила на «Міс світу», то отримала 3 місце з моєю авторською піснею. Конкурс проходив в Індонезії, Балі.

- У вас склалася успішна кар'єра в Італії, як же ви зважилися на переїзд з Мілана в Нью-Йорк?
- Одного разу взяла свою сумку, документи і полетіла з Мілана в Нью-Йорк. Пішла від свого чоловіка. У мене була відкрита віза в Америку, ось я і полетіла сюди.

Ви ж знаєте, що я була заміжня?

- Навколо відомих людей завжди багато чуток, і їм краще не довіряти - я так вважаю. Але якщо ви не проти, розкажіть самі свою історію.

- Можу розповісти. Я була заміжня в Мілані. Він італієць, і у нас вийшла велика драма. Я не хочу говорити про нього нічого поганого, але життя у нас не склалося. Він все бачив під своїм кутом і ... опинився, як би це висловитися - агресивним ...
Коли ми познайомилися, у нас було дуже багато спільного і маса прекрасних моментів. У нас було мистецтво, ми обидва любимо мистецтво. Він колекціонер. Ми з ним провели багато часу, багато говорили, гуляли. І це все було дуже добре.

Я уявити не могла, що після заміжжя може так все змінитися. Раптом з'явився тотальний контроль, агресія. Я просто не могла сидіти склавши руки, хотіла займатися справою, милосердям, а він мене в цьому зовсім не розумів. І коли він зробив мені дійсно дуже боляче, я просто пішла. Нічого не взяла, тільки свої документи.

- І поїхали в Нью-Йорк?

- Так. Я знала, якщо залишуся в Європі, він не дасть мені жити спокійно. Тому вирішила перелетіти океан, від нього подалі. Тим більше, що у мене віза була ще з тих пір, як я працювала з католицьким університетом, ще три роки тому, коли отримала Міс Україна. Я допомагала їм збирати гроші, робила фондрайзинга. Виконувала свої пісні.

Коли я пішла від чоловіка, вибухнув скандал. Всі почали писати про це - в журналах, на сайтах. Пустили чутки, що я забрала гроші і втекла. Це була велика травма для мене. Було дуже нелегко.

Він просто хотів дошкулити мені, ось і розпустив ці чутки. Важке час було, і мені довелося почати говорити з ним через адвоката ... Ми зараз не розлучені, але офіційно живемо окремо.


Анна Зйчковская в жакеті від дизайнера Каті Леонович, браслет від Володимира Демінга. Фотограф Тетяна Бородіна.

Пройшов всього рік ..., але мені вже легше, але ще не зажило. Але за цей час я зрозуміла, що в житті просто потрібно бути тим, ким ти є, і тоді ти будеш відповідати за свої дії тільки перед Творцем. Тому що люди завжди всім незадоволені, або одні або інші. І навіть, якщо все буде добре, тоді почнуть підозрювати: щось тут неправильно, якась ти занадто добра, щось з тобою не те.

Зараз я намагаюся багато працювати і бути відкритою для різних речей. Знімаюся, пишу картини, складаю свої пісні, намагаюся знайти шлях в кар'єрі актриси, вдосконалюю мову. Сподіваюся все вийде, але залежною я більше ніколи бути не хочу. Я все побудую для себе сама!

- Звичайно, ви абсолютно праві. Ви дуже талановита і хороша людина. Впевнена, у вас все складеться добре, і ви досягнете успіху, досягнете того, що для вас важливо. Так, в кінці кінців, ви просто скорите Америку!

Я дуже рада що ми з вами співпрацюємо і робимо разом виставку «Art and Fashion Week» by Art Alliance. Це ваша перша виставка в Америці, вірю, що вона пройде для вас успішно і принесе користь і задоволення. А любителі мистецтва Нью-Йорка відкриють для себе нову талановиту художницю Ганну Зайчковскую.

Роботи Анни Заячковской можна буде побачити на виставці «Art and Fashion Week» by Art Alliance and Elegant New York Magazine, яка буде проходити протягом тижня з 15 по 21 вересня, в Нью-Йорку, в галереї MAD & F Gallery, 110 E 31st St, New York, NY 10016 (between Park Ave. and Lexington Ave.)

Виставка «Art and Fashion Week» офіційна включена в календар Нью-Йоркського тижня моди (NYFW-2017). 
На виставці ви зможете не тільки побачити, а й придбати картини Анни Зайчковской.

Заячківська Анна Володимирівна 12 грудня 1991 року, Івано-Франківськ - українська модель, переможниця конкурсу "Міс Україна 2013". На міжнародному конкурсі Міс Світу 2013, зайняла 3 місце в конкурсі талантів з піснею "Moment of glory" і увійшла в Топ-20. Виконавиця авторських пісень. За освітою художник-іконописець.