Московський патріархат пригрозив очільнику Івано-Франківська анафемою


Московський патріархат погрожував міському голові Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу анафемою за спробу повернути у комунальну власність приміщення на Чорновола, 6.

Про це він розповів під час сесії міської ради, коментуючи депутатський запит Оксани Савчук щодо приміщення, яке роками використовує Івано-Франківська архієпархія Московського патріархату, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Свого часу Московському патріархату приміщення на Чорновола, 6 дали тимчасово. До того часу, допоки вони зведуть свій храм на розі вулиць Довженка – Дорошенка. Храм збудували, але залишати приміщення не хочуть. Крім того, вони зробили самозахват землі, адже обгородили парканом набагато більше землі", - розповів мер.

За його словами, йому навіть почали погрожувати анафемою.

"Після того, як я звернувся до них з проханням звільнити приміщення – отримав відмову. Більше того, вся "московська братія" написала мені листи, де пригрозила мені та моїй сім'ї анафемою", - зауважив Анушкевичус.

Насамкінець мер підкреслив, що його позиція залишається незмінною - повернути приміщення до комунальної власності.

ДовідковоАнафема (анатема; грец. αναθημα — проклятий, відлучений, вигнаний) — у християнстві відлучення єретиків або непокаянних грішників від Церкви з оголошенням довічного прокляття.