На Чорновола палала маршрутка з пасажирами


Вчора, 23 травня, близько 20:45 в Івано-Франківську на Чорновола загорівся маршрутний автобус з пасажирами. Все почалось із запаху паленого в салоні, та водій не звертав уваги на зауваження людей. У результаті - на зупинцф біля стадіону "РУХ" в автобусі загорілась проводка.

Про це в соцмережі Facebook повідомив громадський активіст Денис Квасов. За його словами, у цій маршрутці, а це був №60, їхав його батько, інформує Бліц-Інфо.

"Може б і тихенько замовчали, але мій батько був безпосереднім учасником, і розповів мені про це все детально. Отже, як це відбувалось: під час руху в автобусі почало смердіти паленим, і пасажири зробили кілька зауважень водієві щодо цього, але він їх проігнорував, і саме коли автобус був на зупинці - почалась пожежа. Найстрашніше було те, що заблокувались двері і водій просто не зміг їх відкрити. А в автобусі не було молоточків для розбивання аварійного виходу!!! Люди намагались вибити скло ногами, але в них не виходило!!! Вогнегасник був несправний!!! Водії інших авто, які проїжджали мимо, використовували свої власні вогнегасники, а продавщиці магазину винесли відра, і поливали автобус водою з калюжі. Всі вікна були заблоковані шурупами!!! Тобто коли весь салон наповнився їдким димом, і люди почали душитись - вони навіть не могли відкрити форточки. а додайте сюди паніку... Водій довго не міг відкрити коробку, в якій знаходиться акумулятор. Вовтузився, аж поки інші чоловіки не вирвали то з м'ясом. та і взагалі водій поводився зовсім неадекватно. Він явно теж був шокований, і тому замість того, щоб виконувати інструкції до такої ситуації (а він їх бачив взагалі колись?) - він просто метушився, і не знав, що робити. Нарешті мій тато ще з якимось чоловіком змогли привідкрити двері, і пасажири почали через ту шпару вилазити з автобуса, поки вони їх тримали...", - пише активіст.

Денис Квасов зауважив, що написав з цього приводу скаргу до міськвиконкому. Також звернувся до міського голови Віктора Анушкевичуса та директора комунального господарства, транспорту та звязку Михайла Смушака через Facebook.

"Я вимагаю вжиття радикальних заходів щодо цієї ситуації, бо це вже не дрібниці типу "став на переході", чи "довго стояв на зупинці", і "говорив по телефону"! Це екстремальна ситуація, яка загрожувала не просто здоров’ю, а життю багатьох людей!!! Чому в автобусах немає молотків для аварійного виходу? Чому не відкриваються вікна? Чому вони їздять з несправними вогнегасниками? Чому водії не проходять інструктаж на випадок екстрених ситуацій? ЧОМУ Я МАЮ ЗА ЦЕ ПЛАТИТИ?!?!?!?!?!", - цікавиться Квасов