На Франківщині 14 людей отруїлися на весіллі


Про це повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА.

28 червня о 17:05 год. до ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ ДСЕСУ» почали надходити екстрені повідомлення з Центральної районної лікарні Надвірни, про випадки захворювання на гострий гастроентероколіт  серед  осіб, які 25-26.06.2016 року перебували на весіллі  та харчувалися в закладі громадського харчування  «Діброва», смт. Богородчани.

28 червня проводилися епід. розслідування випадків захворювання. Наразі у захворівших уточнюється  епід. анамнез та встановлюється коло контактних осіб. Зі слів захворілих захворювання пов'язують з харчуванням на весіллі  в закладі громадського харчування  «Діброва».

Станом на 21:00 годину 28 червня госпіталізовано 14 осіб (13 осіб - у Надвірнянській ЦРЛ, Івано-Франківської області, 1 особа – ОКІЛ, м. Івано - Франківськ).

На об`єкті виникнення спалаху проведено заключну дезінфекцію. Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають. У пацієнтів уточнюється діагноз та встановлюється коло контактних осіб. Проводяться дослідження з метою встановлення заключного діагнозу. 

До слова, напередодні схожий випадок трапився у Тисмениці. Там до лікарні потрапили 22 людини.