На Франківщині підробляли документи на незаконний експорт лісу


Тисменицькою місцевою прокуратурою спільно з працівниками управління Служби безпеки України в області встановлено, що протягом 2015-2016 років одним із суб’єктів господарювання з метою отримання сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій було подано до обласного управління лісового та мисливського господарства завідомо підроблені товарно-транспортні накладні.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Роман Хима, на підставі цих підроблених документів через митний кордон України переміщено понад 217 метрів кубічних лісо- та пиломатеріалів, інформує прес-служба обласної прокуратури.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України, досудове розслідування триває.


    Довідково: санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.