На Прикарпатті створили комісію, що надаватиме статус бійців АТО добровольцям


У березні, під час сесії Івано-Франківської облради депутати прийняли рішення про визнання учасниками АТО бійців-добровольців.

Як тоді вирішили, встановлення осіб бійцями-добровольцями АТО буде здійснювати спеціальною комісією при облраді та ОДА. 

Сьогодні голова облради Олександр Сич на своїй сторінці у Facebook повідомив про створення відповідної комісії. 

"Щойно на виконання рішення Івано-Франківської обласноі ради від 18.03.2016 р. "Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України" підписав спільне розпорядження голів обласної ради та ОДА про створення комісії, повноваженнями якої буде встановлення такого статусу. Шкода, але як на початку 90-х ветерани ОУН-УПА, так і сьогодні добровольці, учасники російської-української війни, не підпадають під соціальний захист українського законодавства. Тож як тоді, так і тепер Івано-Франківська обласна рада змушена приймати рішення про визнання їхнього статусу на місцевому рівні і про запровадження заходів та механізмів соціального захисту героїв історичних і нинішніх змагань за Українську державність", - написав Олександр Сич, виклавши документ.

Слід зауважити, в комісію окрім представників облради, ОДА та відповідних департаментів увійшли представники від ГО учасників АТО області. А саме Тарас Шпук, Василь Андріїв, Андрій Долик та Тарас Кузь.