На "Спільнокошті" збирають гроші на франківський "РобоКлуб" для дітей


В Івано-Франківську збирають кошти для відкриття "РобоКлубу" для дітей.

Ініціатором ідеї став переселенець з Донеччини Іван Шихат-Саркісов, який уже більше 10 років працює  у сфері «дитячої» it-освіти. У грудні 2013 року програмісту вдалося за кошти благодійників створити дитячий РобоКлуб у Донецьку. Проте через війну, діяльність клубу довелося зупинити.

Проте  Шихат-Саркісов не здався і створив проект TECHNIC. За останні 10 місяців завдяки підтримці ініціативних жителів Житомира, Києва (неодноразово), Чернігова, Запоріжжя, Івано-Франківська, Дніпропетровська (регулярно, лютий-травень) та Ужгорода, тисячі дітей та підлітків взяли участь у лекціях і майстер-класах по конструюванню та програмуванню роботів.

Надхненні грандіозним успіхом майстер-класів Івана Шихат-Саркісова в Івано-Франківську, члени громадської організації «Д.О.М.48.24» вирішили створити в місті безкоштовний робоклуб, який би діяв на постійній основі.

На реалізацію ідеї потрібні великі кошти. Загалом необхідно зібрати 55 555 грн. для закупівлі роботтехнічних наборів із серій LEGO Mindstorms та WeDo, що дозволить одразу розпочати навчання щонайменш 30 дітей. Окрім того частину зібраних грошей витратять для навчання викладачів-волонтерів та проведення в Івано-Франківську "Дня робототехніки".

На сьогодні вдалося зібрати понад 17 тис.грн. проте до завершення збору коштів є ще 59 днів. Ініціатори ідеї вірять, що зможуть зібрати необхідну суму грошей і подарувати діткам можливіть навчатися чомусь новому та корисному. Долучитися до збору грошей на РобоКлуб можуть усі бажаючі. 

Якщо активістам вдасться зібрати потрібні кошти, то дітки з івано-Франківська зможуть чотири рази на тиждень з 15 до 19 години відвідувати два годинних заняття з робототехніки.  Планують створити групи для дітей віком 6-8 років, і для тих, кому від 9-ти до 14-ти.