На тереторії нацпарку "Гуцульщина" рідна фірма директора проведе укріплення дамби за два мільйони гривень


Прикарпатська регіональна дирекція з водогосподарського будівництва 29 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «ПМК-77» на відновлення водозахисної дамби на річці Рибниця в селі Рожнів Косівського району. Вартість угоди складає 2,12 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансуються з держбюджету і заплановані на 2013-2015 роки, повідомляє сайт "Наші гроші".

Водозахисні  дамби  на  річці Рибниця  в  с. Рожнів  побудовані  в  1984-1989 роках  Паводками,  які  пройшли  на  ріці в 2010 році  одна із дамб  була зруйнована і виникла  загроза  затоплення Рожніва  при  проходженні  наступних  можливих  паводків  та  дальшого  руйнування  дамби.

Підрядник має відновити  зруйнований  насип  дамби  на  аварійних  ділянках  та  закріпити  їх.

«ПМК-77» заснували Василь Пророчук і Катерина Стефурак. У серпні 2011 року Пророчук вийшов з числа засновників.

Василь Пророчук є директором Національного природного парку «Гуцульщина». Особа на ім’я Іван Стефурак працює старшим науковим співробітником НПП «Гуцульщина». Річка Рибниця є одним з кордонів нацпарку «Гуцульщина».

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів було ПАТ «Івано – Франківська ПМК – 75» з різницею 1,5%.

У торгах намагалися взяти участь ще три компанії, чиї пропозиції замовник відхилив.

Зокрема, пропозиція ТОВ «Будівельно – монтажне управління «7 УБ ХАЕС» була відхилена за заниження кошторису, ТОВ «Карпатінвестбуд» і Виробничо – комерційна фірма «Силует» - через неповні пакети документів.