Національні читання «Франко об’єднує» відбудуться під час «Карпатського простору»


Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону «Карпатський простір» вдруге пройде з 5 по 7 травня у м. Івано-Франківську.
Впродовж фестивалю мешканцям і гостям міста запропонують взяти участь та спостерігати за безліччю мистецьких заходів – концертів, майстер-класів, виставок, воркшопів тощо.

Планується, що до цьогорічної програми «Карпатського простору» ввійдуть також національні читання за поетичною творчістю корифея науково-літературного життя Західної України Івана Франка.  Національні читання – це флешмоб «Франко об’єднує», який організатори проведуть у рамках першого дня фестивалю - 5 травня.

«Впевнений, читання, які започаткувала Національна оперета,  у майбутньому стануть міцною платформою, базисом для успішного проведення загальнонаціональних читань – у масштабах всієї України! Ми маємо на меті через живе поетичне слово просувати «Карпатський простір» і сприяти укріпленню позитивного іміджу України як всередині нашої держави, так і за її межами. Ми також прагнемо зміцнювати почуття національної свідомості українців через поглиблення та розширення знань у сфері культури і літератури та пропагувати творчість видатних письменників», - пояснює генеральний директор-художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський.

«Я переконаний: проведення цього заходу дасть нам можливість не тільки ще раз продемонструвати і популяризувати багатство та красу поезії видатного митця, але і сприяти підвищенню нашого рівня національної свідомості та власної гідності», - додає голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

Концепцією заходу передбачено, що впродовж дня, починаючи з 12-ї години, поетичні рядки з творчості класика української літератури одночасно читатимуть на радіо, у школах, ВУЗах, державних установах та організаціях, на вокзалі, у музеях, виставкових залах Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України тощо.

Організатори запрошують всіх жителів Карпатського регіону та тих, хто цього року планує відвідати фестиваль,  слідкувати за повідомленнями у ЗМІ щодо уточнення локацій, де буде проводитися флешмоб, та взяти участь у заході.