Нардеп Юрій Тимошенко подав до суду на журналіста Євгена Гапича та вимагає 50 тис. грн моральної шкоди


Народний депутат України від округу №88 з центром у Коломиї Юрій Тимошенко подав до суду на журналіста з Коломиї Євгена Гапича і вимагає спростування та 50 тисяч гривень компенсації завданої моральної шкоди.

Приводом для позову стала опублікована на інтернет-порталі “Вільне місто” стаття за 20 лютого під заголовком “Противсіх Василь — помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?“.

У вищевказаній статті журналіст Євген Гапич аналізує помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному веб-сайті Верховної Ради України. Автор зазначає, що серед помічників-консультантів  є Гуменюк Василь Васильович. Зокрема, журналіст наводить інформацію, що ним може бути відомий для загалу Противсіх Василь та наводить коротку біографічну інформацію про зазначеного політика. Проте журналіст не стверджує цю інформацію, а у заголовку ставить знак запитання.

“Вказана інформація є неправдивою, оскільки помічник-консультант народного депутата України Гуменюк Василь Васильович та Гуменюк Василь Васильович (Василь Противсіх) є різними особами, що підтверджується доданими доказами. Крім того, поширення зазначеної інформації завдає шкоди таким моїм особистим немайновим благам, як повага до честі та гідності та недоторканість ділової репутації”, – йдеться у позовній заяві Юрія Тимошенка.

Відтак, нардеп просить суд зобов’язати Гапича Євгена розмістити на інтернет-порталі спростування, а також стягнути з нього 50 тисяч гривень морального відшкодування. Зазначається, що кошти з моральної шкоди будуть перераховані на потреби батальйону Нацгвардії ім. С. Кульчицького.

Журналіст Євген Гапич на своїй сторінці у Facebook повідомив, що спростування робитиме не буде, так як інформацію не стверджував.

“Народний депутат Юрій Тимошенко подав на мене до суду. Вимагає спростування та 50 тисяч гривень. Спростування я не роблю, бо не стверджував. А інформацію по Гуменюку опублікував, як і обіцяв. До зустрічи у суді”, – написав журналіст.

Як тільки 26 лютого нардеп Юрій Тимошенко розмістив на своїй сторінці у Facebook інформацію про свого помічника Гуменюка В.В, то Євген Гапич її опублікував у матеріалі на інтернет-порталі “Вільне місто”.

Нагадаємо, у квітні Євген Гапич кілька днів перебував у полоні терористів у Слов’янську. Зараз журналіст займається волонтерською діяльністю – доставляє допомогу українським військовим у зону АТО. Був нагороджений іменним годинником від заступника міністра УМВС за сумлінну журналістську та волонтерську діяльність.