Нардепи погрожують начальнику Автодору Прикарпаття, вимагаючи долучити потрібну фірму до ремонту дороги Н-09


Голова Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Микола Проців заявив про тиск та погрози від прикарпатських обранців.

Про це Проців заявив сьогодні під час прес-конференції для представників ЗМІ, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Я не буду називати жодного прізвища, але вирішив відкрито заявити про тиск та погрози від народних депутатів. А почалось все трохи більше тижня тому. А саме, зі зриву ремонту дороги Н-09. Тоді мені стало дивно, коли депутати за 30 секунд зупинили старт ремонту в Більшівцях. Я не хочу називати прізвищ, але на мене зараз ведеться такий тиск та приниження, що я не можу передати. І звільнення – це не найгірше, чим мені погрожують. Особисто мене цікавить ремонт кожного метру дороги в області. Натомість, інших цікавить політика та піар», - заявив Микола Проців.

За словами начальника Служби автомобільних доріг, один із депутатів вимагає долучити його фірму до ремонту дороги Н-09, на яку мають виділити близько 460 мільйонів гривень.

«На мене йде шалений тиск, і деякі депутати мені кажуть «або будемо робити ми, або не буде робити ніхто». Коли я запитую, чому не брали участь у тендері, відповіді немає. Ми провели прозорий тендер на найвищому рівні. Очевидно, вони боялися, що не зможуть по-чесному його виграти. Мені подобається моя робота – будувати дороги. Але мені не подобається тиск та погрози.  Я надіюсь, що ці деякі депутати схаменуться. Але зараз їх цікавить політика або гроші. Та крісло очільника Служби автомобільних доріг не для політика, а для ґазди. Тому я не буду бавитись у ці політиканські ігри, а розпочинаю ремонт дороги Н-09, оскільки маю на це законні підстави», - наголосив головний "дорожник" Прикарпаття.

Адже, як підкреслив Микола Проців, фірма, яка має виконувати роботі на скандальній дорозі чесно виграла тендер. До того ж, є професіоналом у своїй справі. Щодо оприлюдених народним депутатом Олександром Щевченком результатів еспертизи, то на думку очільника Служби, вони були замовними.

"Людина, яка її писала, приїхала з людьми одного із депутатів, а потім з ними ж і поїхала. Результати писались прямо там. Але пізніше нам був поданий інший висновок. Це дає мені підстави говорити, що вони були замовними", - резюмує Микола Проців.

Як повідомлялось, перший заступник директора "Державного дорожнього науково-дослідного інститут ім. Шульгіна" Валерій Виложемський у результаті візуального обстеження зробив висновок, що "на об'єкті було виявлено порушення технології холодного ресайклінгу на ділянці у кількасот метрів".

До слова, за кілька годин до скандалу народний депутат Олександр Шевченко зізнався, що зі сторони Львова дану дорогу ремонтує фірма, яка має безпосереднє відношення до нього.

До теми: Благі наміри чи піар? Прикарпатські нардепи зірвали старт ремонту дороги Н-09