Не торговим центром єдиним. "Бура" хоче забудувати весь продуктовий ринок


На центральному ринку Івано-Франківська триває будівництво двоповерхового торгового центру.

Як повідомлялося раніше, споруда торгового центру буде виконанана з дотриманням стилю міської історичної архітектури.

Проте, як виявилося, власник фірми ТОВ «Торговий сервіс», яка є орендарем ринку скандальний Ігор Халаменда, більш відомий як "Бура" вирішив не зупинятися тільки на одному торговому центрі. 

Як повідомили кореспонденту Бліц-Інфо у Департаменті архітектури, 17 травня 2016 року фірмі ТОВ "Торговий сервіс" були видані містобудівні умови та обмеження на реконструкцію продуктового ринку та торгових павільйонів.

Варто зауважити, що під реконструкцією мається на увазі будівництво на місці торгових рядів ще одного двоповерхового торгового центру. Хоча щодо поверховості нової споруди виникають безліч застережень, адже згідно з містобудівним розрахунком висота будівлі має бути 12-13 метрів.

Варто зауважити, що торговий центр, який Халаменда будує поряд, при аналогічних двох поверхах, згідно документації має всього 6,3 метри. Тобто відповідно до містобудівного розрахунку майбутній торговий центр буде вдвічі вищий.

Що ж стосується "потужностей" нового торгового центру, то там зможуть працювати 250 людей. Окрім того споруда повинна мати підземний паркінг на 50 місць.

Стосовно благоустрою території, то сподіватися на створення зелених зон не варто. Адже у містобудівних умовах вказано, що власник зобов'язується після виконання робіт відновити територію пошкоджену під час будівництва, йдеться про відновлення озеленення і мощення тротуарів. Проте оскільки зелених зон там не було, то і після зведення нового торгового центру озеленення не передбачено.