Невідомі молодики пригрозили кіборгу розправою через церковний конфлікт у Коломиї


На Зелені свята у Коломиї трапився конфлікт між парафіянами УГКЦ та УПЦ МП через храм Благовіщення.

Після літургії парафіяни московського патріархату розійшлися, а храм опечатали, щоб уникнути загострення ситуації. Як запевнили в ОДА, ключі від храму зараз знаходяться в коломийській міській раді, а обом сторонам дали час на переговори і досягнення згоди. Допоки питання не вирішать на обговоренні храм буде закритий.

Сьогодні, 6 травня в Коломиї відбулися обговорення за участю представників обох сторін. Проте, завершились переговори тим, що група невідомих молодиків пригрозила кіборгу Василю Кузьмину розправою через його позицію. Про це ветеран АТО повідомив у мережі Фейсбук.

"Усі ви знаєте ситуацію, яка склалась через Церкву Благовіщення... Після обговорення питань стосовно церкви, мав зустріч з групою молодих людей, які чітко заявили свою підтримку московського патріархату і погрозили мені фізичним усуненням... Заявляю чітко і без задумування: свою позицію не зміню і бажаю вам, при спробі довести справу до кінця, інакше буду діяти я...", - написав Василь Кузьмин.

Нагадаємо, що питання патріархальної приналежності Благовіщенської церкви порушив атовець Василь Кузьмин, його підтримали депутати Коломийської міської ради на травневій сесії.