Ні шантажу! Франківці закликають бойкотувати "скотовозки", а мер обіцяє розривати договори


Франківські перевізники погрожують дводенним страйком, якщо в мерії не погодяться підняти вартість проїзду до 5 гривень. Такі оголошення сьогодні, 17 січня з'явились на кількох маршрутах.

За словами підприємців, підвищення ціни на проїзд мусить бути, адже здорожчало паливо і підняли мінімальну зарплату. Окрім того, як ствержують підприємці,  вони перевозять багато пільговиків без компенсації. Відтак, погрожують  вже з понеділка не виїхати на маршрути. Натомість в управлінні транспорту і зв'язку кажуть, що про страйк вперше чують, інформує кореспондент Бліц-Інфо. І запевняють, що шантаж не пройде..

Натомість франківці в мережі закликають не піддаватись на шантаж та публікують план дій на випадок страйку перевізників.

"УВАГА!!! План дій на випадок страйку скотовозок!!!

1. Всі молоді і здорові йдуть пішки, місця у тролейбусах всім не стане, лишіть його тим хто не може йти.
2. Електроавтотранс випускає все, що може їхати.
3. Водії - проявіть солідарність, у вас 3-4 місця в авто, підбирайте людей особливо там де не їде тролейбус.
4. Міська влада збирається на екстренне засідання і розриває договір з перевізником за грубе порушення умов і саботаж.
5. Договір може бути переукладено тільки після сплати штрафи за кожен автобус що не вийшов на маршрут.

Разом ми сила!!! Ні скотовозкам!!! Репост!!!", - пише Роман Никифорчук

На шантаж перевізників зреагував і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Перевізники шантажують, що не вийдуть на маршрути. Не уявляю, щоб подібна ситуація трапилася з комунальним транспортом. Тож ще раз переконуюся, що розвиток комунального транспорту – єдиний шлях для нашого міста", - впевнений очільник міста

Марцінків зазначає, що наразі перевізники не виконують ті умови, які було передбачено договором при піднятті тарифу до 4 грн.

"У нас безліч скарг на те, що маршрутки ходять не за розкладом, не зупиняються на визначених зупинках, у транспорті брудно й водії часто невідповідно поводяться з пасажирами. А також часто з’їжджають з маршрутів. До цієї ситуації ми закривали на це очі лише тому, що вони йшли на зустріч місту й безкоштовно перевозили дітей та пенсіонерів. Тож у нас є достатньо підстав для розривання договорів. Я звик домовлятися, але ніколи не прийму мову ультиматумів", - каже Руслан Марцінків.

Відтак, на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 9 лютого, депутати розглянуть рішення про придбання містом 40 тролейбусів для КП «Електроавтотранс» за договором фінансового лізингу.

"Але в разі потреби, прийняття цього рішення ми можемо пришвидшити. Також підприємство вже чекає на 6 автобусів, які вийдуть на маршрути міста. Тож якщо дійде справа до того, що перевізники не вийдуть на маршрути, ми готові розривати договори й запрошувати перевізників з інших міст. Усі ми розуміємо, що франківці не повинні ставати заручниками маніпуляцій перевізників. Тож зі свого боку будемо робити все можливе, щоб мінімізувати незручності для мешканців. А перевізників закликаю до вирішення питання у правовому полі через компроміс, щоб не нашкодити мешканцям", - написав Руслан Марцінків в мережі.

Як відомо, у листопаді у МВК повідомили про проведення громадських слухань щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Інформація викликала значний резонанс серед франківців. Люди обурювались у соцмережах, що якість перевезень жахлива, а перевізники ще й грошей більше хочуть. Пізніше в мерії заявили, що розірвуть договори з перевізниками, які хочуть збільшення тарифу. Після проведення громадських слухань питання щодо підняття ціни відклали.

До теми: Три автобусні маршрути у Франківську хочуть передати Електроавтотрансу

І за це піднімати ціну? Скільки франківських маршруток насправді курсують у "час пік"

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!