Новообраний мер Франківська обіцяє призначати на посади тільки фахівців


Свободівець Руслан Марцінків, що здобув перемогу під час другого туру з виборів міського голови Івано-Франківська розповів представникам ЗМІ про перші кроки на новій посаді.

За словами новообраного очільника міста, першими будуть  виконані ті обіцянки, які не потребують значних ресурсів, а тільки політичної волі, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Перш за все - це публічність міського бюджету, щоб франківці могли онлайн подивитисю куди і на що розподіляють бюджетні кошти. Окрім того, маю своє бачення щодо керівників різних управлінь. Наразі не готовий називати прізвища, але можу запевнити, що це будуть професіонали своєї справи", - підкреслив свободівець

Руслан Марцінків додав, що планує змінити структуру виконавчого комітету. 

"Першим заступником буде людина, яка працюватиме у сфері інфраструктури, житлово-комунального господарства, капітального будівництва. Вважаю, що ці напрямки є пріорітетними зараз для Івано-Франківська. І саме у цих напрямках найбільше поставлених завдань у нашій програмі. Також буде заступник з архітектури, будівництва і земельних питань. Буду працювати над тим, аби ця людина була не з Івано-Франківська, але з відповідним авторитетом та досвідом. В першу чергу, щоб ця сфера була відкритою, призвела до збільшення зелених зон, прийняття чесного нового генплану та припинилось незаконн будівницво", - розповів міський очільник. 

На запитання журналістів, кого зі старої команди залишать на посадах, свободівець відповів, що наразі не готовий сказати. Тим не менш, припустив, що може залишитись заступник міського голови з економічних питань Богдан Білик. Хоча й не факт, що саме на цій посаді. Не був готовий відповісти й щодо посади начальників фінуправління та депатарменту архітектури.

До теми: Марцінків обіцяє звільнити "бідного" чиновника, який отримав півмільйона на покращення житлових умов

Новообраний очільник Івано-Франківська каже, що готовий працювати з усіма політсилами в міськраді