Облрада надала профспілкам в безоплатну оренду приміщення в центрі Франківська


Сьогодні, 8 грудня в Івано-Франківську розпочалась сесія обласної ради. На першому пленарному засіданні заплановано розглянути близько 60 питань.

Серед іншого, прикарпатські обранці розглянули питання щодо подальшої долі приміщення на площі Міцкевича, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

 До 2015 року ним користувалась рада профспілок, а опісля мала передати на баланс комунального підприємства з експлуатації майна Івано-Франківської обласної ради. Однак вони відмовились це робити і прокуратура змусила передати майно через суд.

На засіданні сесії депутати визначалися чи надавати другий поверх приміщення в оренду раді профспілок. Під час обговорення думки депутатів розділилися. Зокрема, й щодо терміну передачі в оренду. Самі ж профспілки просили надати їм це приміщення в безоплатне користування терміном на 25 років. Втім, прикарпаським обранцям така ідея не припала до душі.

"Я пропоную профспілку перенести на периферію, а 432 м кв. привабливих приміщень в центрі привести до ладу і здавати за нормальні гроші, аби поповнювати бюджет", - запропонував голова фракції "Свобода" Михайло Королик. 

На це заступник голови обласної ради Василь Гладій запропонував надати приміщення на 10 років у безоплатне користування. Проте така пропозиція не знайшла підтримки серед депутатів. Також звучала пропозиція щодо 3 років.  Але її також пітримала меншість. У підсумку депутатський корпус підтримав передачу в оренду терміном на 5 років.