Обшук в Олександр Сича завершився: Вилучили фото з Майдану та іменний пістолет від Авакова


Група правоохоронців після майже трьохгодинного обшуку покинула квартиру заступника Олександра Сича.

Як розповів у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо Олександр Сич, до нього прийшли близько 7-ї ранку. На запитання дружини «хто?», представилися працівниками Генпрокуратури.

«Я, вже маючи інформацію про безчинства які творяться в Україні по відношенню до свободівців, сказав, що не буду відкривати, поки не прийде мій адвокат. Зателефонував своєму сусідові, який є адвокатом. Як він підійшов, мені повідомили, що обшук проводиться за ухвалою Печерського суду. Шукають зброю, вибухові речовини, щоденники, листування , флешнакопичувачі, комп’ютери. Спочатку навіть не пояснили з якого приводу. Чесно кажучи,  подумав, що з приводу подій 31 серпня. Та пізніше ми з адвокатом дочиталися, що обшук пов'язаний з подіями на Майдані і справа порушена ще 20 січня 2014 року. Як було вказано у цьому документі, «є підстави вважати, що розстріли майданівців здійснювали з готелю Україна». І є відео журналіста BBC, де видно розкрите вікна на одинадцятому поверсі цього готелю. А оскільки, я, як народний депутат проживав на тому поверсі, вони вважають, що я можу бути причетним до розстрілів Героїв Небесної сотні. І тому в моєму помешканні треба шукати зброю, боєприпаси. Звичайно, це абсолютна нісенітниця. З одного боку, радий надати будь-яку допомогу, аби ці події були розслідуваними. А з іншого боку – минає другий рік, і аж тепер додумались опитувати людей, які були на Майдані. Але формулювання виглядає доволі дивним. До честі правоохоронців, а це були прокурор з Генпрокуратури, що приїхав з Києва, двоє місцевих оперативників СБУ, також місцеві слідчі та кілька бійців силового підрозділу, вони вели себе достатньо зважено і толерантно. Силовиків я до квартири не впустив, понятих вони привели з собою», - розповів Олександр Сич.

За словами свободівця, правоохоронці вилучили іменний пістолет та фото з Революції гідності. Зокрема, й ті, що були зняті з готелю Україна.

«Я сам їм сказав, що маю іменний пістолет , який мені вручили під час роботи у Кабміні на честь 50-річчя. Оскільки я такою зброєю не вмію користуватись, бо в армії більше вчили стріляти з «Граду», аніж з пістолетів, то цей подарунок зберігається згідно інструкції – в сейфі. Документи на нього теж є. Я для себе копію залишив, а пістолет і посвідчення їм віддав. Якщо вони собі його залишать, то мені й не шкода, бо я його отримав з рук Авакова. Також зібрав на одну флешку всі фотографії, які стосуються Майдану і віддав їм на своїй флешці. Більше вони й нічого не вилучали. Провели обшук у всіх кімнатах, пройшлися у всіх закапелках», - підсумовує політик.

Наостанок, за словами заступника голови ВО "Свобода", правоохоронці вручили йому повістку на допит у Генпрокуратуру щодо подій на Майдані.

"Символічно, що справа, за якою мене викликають, була заведена ще при режимі Януковича проти майданців", - додав Олександр Сич

На думку свободівця, цей обшук ніщо інше, як спроба влади чинити моральн0-психологічний тиск на свободівців.

Варто зауважити, що сьогодні також було проведно обшук у квартирі заступника голови ВО "Свобода", народного депутата України VII скликання Олега Панькевича в Бродах.

До слова, це вже далеко не перший обшук у помешканнях партійців ВО "Свобода". Міліція навіть завітала до колишньої дружини свободівця у Тисмениці, де той не живе вже 15 років.

Нагадаємо у п'ятницю на сесії Івано-Франківської облради фракція «Свободи» звернулась до центральної влади з вимогою припинити політичні репресії

До теми: Квартиру Сича обшукують за справою, відкритою ще при режимі Януковича

У Франківську обшукують квартиру Олександра Сича