Очільник патрульної поліції знову зустрівся з франківцями за кавою


Сьогодні, 20 липня керівник патрульної поліції міста Дмитро Міхалець за кавою зустрівся з франківцями щоб поговорити про актуальні теми.

Нагадаємо, першу таку неформальну зустріч Дмитро Міхалець провів минулого місяця, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Серед іншого, франківців цікавило питання поламаних молодих дерев у місті, хто має слідкувати за станом дорожнього покриття та чи можуть патрульні одружуватися між собою.

"Наразі таких випадків у нас не було. Але можу сказати, що це заборонено, якщо вони підпорядковуються один одному", - зауважив Міхалець.

Франківці також торкнулися питання отримання хабара працівником патрульної поліції.

"Ми не можемо розкривати імена чи будь-яку іншу інформацію, адже триває слідство. Ми виявили факт можливого отримання хабара та передали його відділу внутрішньої безпеки поліції та прокуратурі", - розповів очільник патрульних.

Окрім того присутні й згадали про випадки, коли франківці не могли додзвонитися на 102. За словами Міхальця, таке буває доволі рідко, здебільшого з 18 до 20 години. У цей час більша увага приділяється більш терміновим викликам.

Не обійшли стороною питання й автівок з іноземною реєстрацією. Також присутні цікавилися чи можуть патрульні зупиняти їх без жодного порушення. На це Міхалець зауважив, що якщо водій не вчинив жодного порушення, то патрульні немають права його зупиняти.

Водночас під час зустрічі очільник поліції зауважив, що незабаром у Франківську оголосять набір у патрульну поліцію.

"Надіюся, що до місяця повинні знову оголосити набір до патрульної поліції. Вже є комісія, яка займатиметься співбесідами", - розповів Міхалець.

Наразі у патрульній поліції Івано-Франківська бракує 34 працівника. Це не тільки патрульні, а й працівники апарату.